Bornova'da pazaryeri açılış günleri ve pandemi önlemleri

05 Mart 2021 - 10:53

Türkiye genelinde pandemiyle mücadelede yeni yeni normalleşme çalışmalarına geçilirken, Bornova ilçesinde de Dinamik Denetim Modeli uygulanmaya başlandı, pazaryerleri açılış günleri yeniden belirlendi.


Pandemi nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Bornova’da Cuma gününe alınan bazı pazaryerleri yeni normalleşme süreci ile eski gününe geri dönüyor. İzmir’de Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilçedeki 3 pazaryeri olağan günü olan Cumartesi günleri kurulacak.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığı Cumartesi günü Yeni Özkanlar Pazaryeri, Evka-4 Pazaryeri ve Yeşilova Pazaryeri eski günlerinde hizmet vermeye başlayacak.
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazaryerlerinde yapılan denetimlerini sürdürecek. Koronavirüs salgınının halkın yoğunlaştığı alanlarda artışını önlemek adına alınan tedbirler çerçevesinde pazarcılara HES kodu sorgulaması  yapılacak. Pazaryerlerine maskesiz girenlere izin verilmeyecek. Gün boyunca pazar esnafı ve vatandaşlar maske sosyal mesafe ve dezenfektan gibi konularda tek tek uyarılacak.

-Dinamik Denetim Modeli
Türkiye genelinde pandemiyle mücadelede yeni yeni normalleşme çalışmalarına geçilirken, Bornova ilçesinde de Dinamik Denetim Modeli uygulanmaya başlandı.

Bornova Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kontrollü normalleşme döneminde gerçekleştirilen Dinamik Denetim Modeli kapsamında iş yerlerinde denetimlere başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge sonrası Zabıta ekipleri tarafından yapılan yapılan ilk denetimlere, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, İlçe Emniyet Müdürü Gülden Türkal ile birlikte Bornova Belediye Meclis Üyesi İsmail Atmaca ve mahalle muhtarları da katıldı.

Açıklanan normalleşme sürecinin ardından ilçede bulunan lokanta, kafe, kahvehane, kuaför ve spor salonları gibi insan yoğunluğunun bulunabileceği yerlerde denetimler yapıldı. Mekanlarda dezenfektan bulundurulması, sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzeninin oluşturulması, maske kullanılması ve işletme tipine göre alınması gereken diğer tedbirlerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Denetimlerde iş yeri sahiplerinden ve vatandaşlardan kurallara harfiyen uymalarını isteyen Kaymakam Genel, pandemi süresince denetimlerin devam edeceğini söyledi.