Eski İlçe Başkanı Karabağlar'ı terk mi ediyor?

25 Ocak 2020 - 23:06

AK Parti Karabağlar eski İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, başkanlığı döneminde ortaya koyduğu projelerinin hayata geçirilmesi konusunda açıklamalar yapıp, sonunda '"Beni ne ilgilendirir? İlgililer, yetkililer uğraşsın. Ben de İkametimi ve Çalışma Ofisimi Bayraklı'ya taşıyayım ve rahat edeyim!" diyebilirim! Ancak diyemiyorum!' dedi.

Özel Haber: AK Parti Karabağlar eski İlçe Başkanı Kazım Erten, manidar sosyal paylaşım yaptı. Karabağlar’da ilçe başkanlığı yaptığı dönemde ortaya attığı projelerle Projeci Başkan olarak kamuoyu  tarafından bilinen Kazım  Erten, projelerini anlattığı paylaşımın sonunda, ‘Bayraklı’ya taşınayım ve rahat edeyim’ diyerek hem sitem etti, hem de gönderme de bulundu.
Başkan Erten’in  sosyal medyadaki o paylaşımı:
KARABAĞLAR'DA
1-ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ
2-TOKİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM, YENİTEPE
3-POLİGON MİLLET BAHÇESİ
4-MOBİLYACILAR İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NE DAİR!!!
Bu yazıda, Karabağlar İlçe Başkanlığımız döneminde, başlattığımız, Müellifi, Yapımcısı, Yönetmeni olduğumuz her bir Proje'nin bugün hangi aşamada olduğunu, Karabağlar Belediyesi'nin Projelere Yaklaşımına dair görüşlerimizi, değerlendirmelerimizi ifade etmeye çalışacağız!
1-İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ
İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi'nin Karabağlar'da olmasının önemli gerekçeleri var!
FETÖ, 1969' lu yıllarda ilk Kurumsal Yapılanmasını, Akyazılı Vakfı'nı, Bozyaka Yamanlar Eğitim Kampüsünü Karabağlar'da kurarak yapmış. Yapılanmasının en güçlü Sosyoekonomik desteğini Karabağlar'da sağlamış. 15 Temmuz'dan sonra, Karabağlar sınırları içerisinde bulunan 'İzmir Üniversitesi'nin kapatılması ile yeni kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü'nün İzmir Üniversitesi Yerleşkesinde kalmasının ve Üniversitenin Karabağlar Sınırları içerisinde kurulup gelişmesinin doğru bir proje olduğunu ortaya koyduk. İzmir'in en büyük İlçesi olan Karabağlar'ın Sosyokültürel Gelişmesinde Lokomotif Fonksyon görecek yapının Üniversite olduğunu belirttik.
Konuyu İzmir Milletvekillerimizle istişare ettik. Desteklerini aldık. Başbakanımız sayın Binali YILDIRIM'a konuyu arzettik. Üniversite'nin Karabağlar'da kurulmasının doğru bir karar olduğuna sahip çıktılar. Gerekli destek ve talimatları sonucunda Üniversitenin Karabağlar'da kurulması yönünde kararı kamuoyu ile paylaştık.
Sıra, Üniversite Kampüsü için yer seçimine gelmişti!
Ulaşım Kolaylığı, sadece Karabağlar değil, tüm İzmir'in kolay erişimini sağlamak, gelişme imkanları gibi faktörler değerlendirilerek, Çevreyolu, Otoyol Güzergahında, Yeni İzmir Fuarı'na komşu Uzundere'de bulunan 780 Dönüm Alanın içerisinde Üniversite Kampüsünün kurulması kararlaştırıldı.
TOKİ Başkanından randevü aldık. Görüşmeye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Hamza DAĞ ve Rektör sayın Prof. Dr. Bedriye TUNSİPER ile birlikte gittik. TOKİ Başkanı sayın Mehmet ERGÜN, Butik bir Üniversite Planı yaptıklarını, bunun 50 ile 100 dönüm arasında olduğunu ifade etti. Bu görüşe şiddetle itiraz ettim. Üniversitenin en az 500 dönüm bir alana ihtiyacı olduğunu ifade ettim. Tartışmalar sonucunda, 780 dönümün 380 dönümü Üniversite Kampüsü olarak planlandı. İleride ihtiyaç olması halinde, genişleyebileceği alan da göz önünde bulunduruldu. 50 Dönüm ile başlayan, 380 dönümde karar kılınan bir Üniversite Alanı Kazanıldı. Geriye kalan 400 dönüm alan, TOKİ tarafından, dar gelirli vatandaşlarımız için Sosyal Konut Alanı olarak planlandı. Aynı alanda Karabağlar hem Üniversite Alanı kazandı, hem dar gelirliler için Sosyal Konut Alanı kazandı. Karabağlar'ın Sosyokültürel gelişmesinde iki büyük projeksyon; Üniversite ve Sosyal Konutlar birlikte çözülmüş oldu. Karabağlar için paha biçilemez bir vizyon, proje ve imkan sağlanmış oldu.
Karabağlar Belediyesi, 780 dönümün tamamının Üniversite Alanı olması gerektiğini savunarak plana itiraz etti. Bugünlerde 6. İdare Mahkemesine Bilirkişilerin sunduğu bir rapor da kamuoyuna paylaşıldı. Bilirkişiler, söz konusu alanda Konut İnşa etmenin Üstün Kamu Yararı açısından ve bazı teknik sebepler yönünden problemli olduğunu belirtmişler.
Yargı Sürecinde olan bir konuda Bilirkişi Raporunun paylaşılması hukuken ne kadar doğru ve etik ayrı bir tartışma konusu! "Karabağlar'da hem Üniversite Alanı, hem Sosyal Konut Alanı Sorununu aynı anda çözmek 'Üstün Kamu Yararı' olmuyor mu?" diye sormak en doğal hakkımız!
Uzundere-Tırazlı-Kavacık Alanı Karabağlar'ın gelecekteki en rahat gelişme alanı! Karabağlar Belediye Başkanı Harita Mühendisidir. Bunları herkesten iyi bilir. CHP iki dönemdir Karabağlar'da Yerel Yönetimlerde İktidardadır. Karabağlar'a kazandırdıkları tek proje 'Nasredin Hoca Rekreasyon Alanı'dır. Bu alan da Karabağlar'da yaşayan vatandaşlarımız tarafından verimli, etkin bir şekilde kullanılamamaktadır.
Karabağlar Belediyesinin, Üniversite Yerleşkesi ve Sosyal Konutları aynı alanda çözdüğümüz bu Planı; Sosyal Belediyecilik, Sosyal Devlet, Üstün Kamu Yararı gerçekleştirildiği için desteklemesi gerekirken, Plana dava açarak, hem Üniversitenin, hem Konutların İnşasına engel olmaya çalıştığını, Karabağlar'da 'Üstün Kamu Yararı'nın gerçekleşmesinin önünde en büyük engel olduğunu tüm Karabağlar ve İzmir Kamuoyuna duyuruyoruz!
Karabağlar Belediyesi Sosyal Konut Alanına ihtiyaç bulunmadığını savunuyor.
Dar gelirli vatandaşlarımızın Sosyal Konutlar için yaptığı müracaat, talep 5 kat fazla olarak gerçekleşmiştir. Konutu olmayan, Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde evi, hak sahipliği olmayan vatandaşlarımızın da konut edinme imkanını Sosyal Devlet Anlayışı ile gerçekleştirmek istiyoruz.
Karabağlar Belediyesi, konuyu yargıya taşıyarak bir taşla iki kuş vurduğunu hesap ediyor. Tamamen, siyasal, ideolojik çıkarları sebebiyle, bizim Karabağlar'da hem Üniversite, hem Sosyal Konut Sorunu'nu çözmemize engel olmaya çalışıyor. Bu noktayı Karabağlar'da yaşayan vatandaşlarımızın iyi kavraması gerekiyor! Plana yapılan itirazla Karabağlar'da hem Üniversite Yerleşkesine, hem vatandaşlarımızın Sosyal Konut Edinme İmkanına engel olunmak isteniyor! Karabağlar Belediyesi 'Üstün Kamu Yararı' düşünüyorsa, derhal itirazını geri çekmelidir. Yapılan planlara, projelere engel olmamalıdır. Üniversiteye ve Sosyal Konutlara bütün Karabağlar sahip çıkmalıdır! Bunun için gerekli tepkiyi Yerel İktidara yapmalıdır. Yazının başında başlıklar halinde öne çıkardığımız diğer konuların hemen her birisine de Karabağlar Belediyesince Dava açılmıştır. Karabağlar bu projelerin yaşama geçmesini engellenmeye çalışıyor.
2- TOKİ
Karabağlar, 540 Hektarlık Riskli Alanı ile Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Alanı.
2012 Sonrasında Kentsel Dönüşüm, Riskli Alanlar ile ilgili çalışmalara başlanmış.
540 Hektarın 101.4 Hektar Alanında 1/5000 ölçekli İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı 2017 senesinde kesinleşmiş ve 'Yenitepe Projesi' adıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsisli alanda Bakanlık ilgili kuruluşu İller Bankası tarafından yapım işine başlanmıştır.
Projede 600 Dönüm Rekreasyon Alanı, toplam 50 Dönümde Futbol, Voleybol, Basketbol Sahaları, Yüzme Havuzları, 50 dönüm Eğitim Alanı, 50 dönüm Sağlık Alanı, Alışveriş Merkezleri, Kültür Merkezlerine yer ayrılmıştır.
Yenitepe Projesi Avrupa Şehir Şartları Kriterlerini aşmış bir projedir. Konutların büyük kısmının kabası tamamlanmıştır. Karabağlar Belediyesi, Yenitepe Projesinin tamamlanmaması için, projede İmar ile ilgili bazı sorunları gerekçe göstererek bu planın durdurulması için de dava açmıştır. Karabağlar'ın Spor Altyapısı ile ilgili bütün ihtiyaçlar bu projede düşünülmüş ve planlanmış. Aynı şekilde, Sağlık, Eğitim, Kültür ile ilgili ihtiyaçlar da bu projede karşılanmıştır. Ancak, Karabağlar Belediyesi bir sebep, bahane üreterek, Kentsel Rezerv Alanı, Kentsel Stok Alanı ile itirazlar gibi; bu projenin tamamlanmaması için de davacı olmuştur.
Yenitepe Projesi, Türkiye'de 2018'den bu yana yaşanan Ekonomik Sorunlar sebebiyle biraz yavaşlamıştır. Devlet Güvencesinde olan bu proje mutlaka tamamlanacak ve herkes konutuna kavuşacaktır. Yenitepe Projesinin Temel Atma Töreni öncesinde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  Mehmet ÖZHASEKİ ve Karabağlar Belediye Başkanı sayın Muhittin SELVİTOPU ile birlikte Karabağlar'ın Kentsel Dönüşümü'nün tamamı ile ilgili çözümü konusunda konuştuk. Sayın ÖZHASEKİ, Karabağlar Kentsel Dönüşümü'nün Siyaset Üstü bir mesele olduğunu, işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Ankara'da görüşmek üzere söz alındı. Sayın SELVİTOPU Ankara'da Sayın Bakanımızla görüştü. Ancak olumlu adım atmadı. Biz, sayın Bakanımız ve Başbakanımız sayın Binali YILDIRIM ile birlikte Karabağlar'ın Kentsel Dönüşümünün tamamı ile ilgili çözüm sürecinin hızlandırılması için çalışmalara başlamamız gerektiğini ifade ettik! Bugüne kadar olmayan, yapılmayan yapıldı. Sayın Binali YILDIRIM'ın talimatı ile, Bakanlıktan bir Daire Başkanı Karabağlar'a geldi ve çalışmaya başladı.
Salih Omurtak Planları yapıldı. Vatandaşlarımız verilen 2.4 emsalden memnun oldu. Karabağlar Belediyesi bu plana da itiraz etti. Vatandaşımıza yanıltıcı bilgiler verdi. Karabağlar Belediyesi
Demokrasi Üniversitesi'nde, Yenitepe Projesinde olduğu gibi Kentsel Dönüşüm Planlarına da itiraz etti. Karabağlar ve İzmir Kamuoyunun bunları bilmesi ve gereken tepkiyi ortaya koyması gerekir.
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar'da Ak Parti İktidarı tarafından yapılan plan ve projelere bir bahane buluyor ve mutlaka itiraz ediyor!
3- POLİGON MİLLET BAHÇESİ
Toplam 680 dönüm Poligon Askeri Alanı'nın, Şehir Merkezinde Yeşil Alan, Sosyal Donatı olarak Toplumun Hizmetine sunulması için, İlçe Başkanlığımız döneminde Milli Savunma Bakanı sayın Nurettin CANİKLİ'ye talebimizi ilettik. Olumlu karşıladılar. Mille Emlak Genel Müdürlüğü ile de o süreçte görüştük. Poligon'un Millet Bahçesi olması hususunda da mutabık kaldık. Poligon Millet Bahçesi Üçkuyular'da yoğunlaşan Alışveriş Merkezlerine erişim, Göztepe Şehir Stadına komşu olması hasebiyle o alanın da yoğunluğunu hafifletecek, İnönü Caddesinden Uçan Yol ile Selvay Alışveriş Merkezinde Otoyola erişimi kolaylaştırabilecek bir alan. Aynı zamanda, Karabağlar'ın kişi başına düşen metrekare yeşil alan sorununu da çözüyor. İnciraltı Rekreasyon Alanı, Üçkuyular, Göztepe Stadı, Poligon Millet Bahçesi bütün olarak ele alınınca, Karabağlar, Konak, Balçova Bütünleşmesini de görmüş oluruz.
Karabağlar Belediyesi, bu alanda Asker tarafından talep edilen Lojman konusunu manüple ederek, Ak Parti'nin bu alanı da Yapılaşmaya açacağı dezenformasyonunu yapıyor. Bizim niyetimiz açık; Poligon, Salih Omurtak ve Limontepe bitişiğinde. Bu alanın planlanmasını kolaylaştırıyor. Biz Karabağlar'da Kentsel Dönüşümü, Üniversite Yerleşkesini, Poligon Millet Bahçesini bütün görüyoruz!
4- MOBİLYACILAR İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
KARABAĞLAR, İNEGÖL ve ANKARA MOBİLYA ile birlikte, belki de daha öncesinden Mobilya ile anılan bir yer! Bugün, Karabağlar ve Buca sınırları içerisinde daracık dükkanlarda sıkışmış bir alan!. İki araç yan yana geçemiyor! Karabağlar ismini 'İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' kurarak, üreticilere geniş üretim alanları inşa ederek, mevcut alanı Ticaret merkezi, Teşhir Alanı olarak yeniden planlamanın doğru bir proje olacağını düşünerek harekete geçtik. Mobilyacılar ile toplantılar yaptık. Milletvekillerimiz sayın Necip KALKAN ve Mahmut Atilla KAYA ile konunun takipçisi olduk.
Bugün bu projenin hayata geçirilmesi hususunda Ticaret Odası İşbirliği ile bir çalışma yürütülüyor.
Karabağlar, Mobilya ile yeniden Türkiye'nin gözbebeği olsun istiyoruz.
Sonuç olarak;
Karabağlar 2008 yılında Konak'tan ayrılarak yeni bir İlçe olarak kuruldu. Aynı tarihte Bayraklı da ilçe oldu. 2008’den bu yana Bayraklı'da Yükselen Gökdelenler, İş Merkezleri Kadifekale ile boy ölçüşüyor!
Bayraklı Denizin sıfır noktasından, İzmir'in en yüksek noktalarını selamlıyor. Şehir hastanesi ile büyüyor. Sanayi Sitelerine yeni yerler buluyor!
Karabağlar'ın neyi eksik peki?
Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Alanı olan Karabağlar'ın yeniden inşa edilmesi, İnsan Yaşamını güvence altına alma açısından bir kamusal yükümlülük görevidir. Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın eğitim, sağlık, kültür, spor altyapılarına kavuşturulması kamusal yükümlülüktür. Karabağlar'ın Sosyoekonomik, Sosyokültürel yönden geri bırakılmaması, Karabağlar'a sıçrama yaptırılması kamusal yükümlülüktür. Karabağlar'da yaşayanlar Bayraklı, Gaziemir, Balçova, Konak'ta yaşayanlar kadar iyi imkanlarda yaşamayı hak etmiyor mu? Bunları öyle zannediyorum ki sadece ben dert edinmiyor, takıntı yapmıyorumdur! Bu konularda 2016 senesinden bu yana yüzlerce defa beyanatlarda bulundum. Proje ve görüşlerimiz Yazılı ve Görsel Medya'da yüzlerce kez dile getirildi.
Bu Projelerin tamamında Sosyal Devlet, Üstün Kamu yararı, Adalet, Hakkaniyet ilkeleri gözetildi.
Karabağlar Kamuoyuna ve Yetkililerimize bir daha hatırlatmak istedik! Herkes elini taşın altına koymalı ve bunları dert edinmelidir. Biz, aklımız, gücümüz yettiğince bu konularda konuşmaya devam edeceğiz. 1984 Yılından bu yana 36 senedir Karabağlar'da yaşayan, Ortaöğrenim ve Yükseköğrenimini burada tamamlayan, Karabağlar'da evlenip yerleşen, Maişetini Karabağlar'da sağlayan birisi olarak, bir vatandaş olarak da bunları gündeme getirmeyi bir sorumluluk olarak görüyorum.
2018 Seçimlerinde İlçe Başkanlığından istifa edip Milletvekili Aday Adaylığına başvurmamın en önemli sebeplerinden birisi, Karabağlar başta olmak üzere, İzmir'in Vizyon Projelerinin âcil, aktif, etkin olarak yaşama geçirilmesiydi. Şimdi de bir vatandaş olarak bunları söylemeye devam ediyorum.
Aslında işin kolay tarafı var; "Beni ne ilgilendirir? İlgililer, yetkililer uğraşsın. Ben de İkametimi ve Çalışma Ofisimi Bayraklı'ya taşıyayım ve rahat edeyim!" diyebilirim!
Ancak diyemiyorum!