Hem öğreniyorlar, hem üretiyorlar!

28 Ocak 2020 - 14:05

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği, İŞKUR destekli meslek edinme kurslarında, evlerinde oturmak yerine eğitim görmeyi tercih eden kadınlar,  hem öğreniyorlar, hem üretiyorlar.
Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü proje kapsamında, kadınlara yönelik eğitim kursları açıldı. İŞKUR’un da destek verdiği kurslara, çeşitli mahallerden bir araya gelen kadınlar katıldı. Çocuk eğitimi, aşçılık, pastacılık, çocuk bakımı, el sanatları vs alanlarda açılan kurslara,  evinde oturmak yerine öğrenmeyi tercih eden kadınlar katıldı.


İşte o kadınlar, kısa bir eğitim sonrasında kurslarda üretimlere de başladılar. Evde oturmak yerine eğitim görmeyi tercih eden kadınlar, öğrendikleri işlere bağlı olarak bir şeyler üretmenin kendilerine güven duygusu verdiğini, mutlu ettiğini söylediler.
AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Eyce, kurs gören kadınları kur yerlerinde ziyaret ederek, eğitimleri ve ürettikleri hakkında bilgi aldı.  Başkan Eyce, “Kadınlarımız gözlerindeki o öğrenme isteğini, o üretme isteğini görmemek mümkün değil. Bizim kadınlarımız gerçekten eğitim görmeleri halinde ülke ekonomisine çok büyük katkılar koyacak kadar güçlüler. Yeter ki, onlara öğrenme ve üretme imkânları sunulsun. Bu anlamda kursları açan Halk Eğitim Merkezi’mizi ve kursiyer kadınlarımıza küçük de olsa destek sunan İŞKUR’a, bütün kadınlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.