İzmir'de ikinci kez Global Business Forum

10 Aralık 2019 - 13:17

İzmir, ikinci kez Global Business Forum'a (GBF) ev sahipliği yaptı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, iş ve eğitim dünyasının önemli isimleri tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlediği Global Liderlik Forumu’nun devamı niteliğinde olan Global Business Forum’da, Gastronomi’de Geleceğin Trendleri, Dünya’da Oyun Ve Espor Pazarı, İş Dünyasının Yetkinlikleri, Sinema, Tiyatro, Sinemada ve Tiyatroda Oyunculuk ile Spor Medyası gibi konular masaya yatırıldı. Etkinliğe yüzlerce öğrenci katılım gösterdi. İş, eğitim ve medya dünyasının önemli isimleri birikimleriyle öğrencilere ışık tuttu. Program gün boyunca devam ederken beş ayrı konu, uzman kişiler ve öğrenciler ile tartışıldı. Programın bu yıl ki temasını, “Dijital Neslin Dönüşümü: Geleceğe Meydan Okumak” oluşturuyordu. Programın ilk oturumunun moderatörlüğünü BAU Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi ve Gastronomi Yazarı Reha Tartıcı yaptı. Mutfak Dostları Derneği Başkanı Yardımcısı Nedim Atilla ve Leb-i Derya, Ferahfeza Ortağı Ahmet Özbek ilk oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Moderatörlüğünü BAU e-sports koordinatörü Seçkin Topaloğlu’nun yaptığı, “Dünya’da Oyun ve E-spor Pazarı” başlıklı ikinci oturumun konuşmacıları ise Gaming in Turkey CEO’su Ozan Aydemir ile Espor Yatırım ve Yönetim Danışmanı Serhat Bekdemir’di. Tiyatronun ünlü simaları olan Asuman Dabak ve Leyla Selen Uçer’in konuşmacı olarak yer aldığı dördüncü oturumun moderatörlüğünü ise Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisans Program Koordinatörü Ali Düşenkalkar gerçekleştirdi. “Spor Medyası” başlıklı son oturumda ise spor yazarı Fuat Akdağ ile Eski Milli Basketbolcu Gülşah Akkaya paylaşırken, moderatörlük görevini Anadolu Efes Spor Kulübü Dijital Medya ve Pazarlama Yöneticisi Utku Yusuf Özciğer üstlendi.
SEÇKİN TOPALOĞLU
BAU eSports Koordinatörü Seçkin Topaloğlu, bazı açıklamalarda bulundu. Komple elektronik spor ekosistemi çalıştırdıklarını kaydeden Topaloğlu, espor ekosistemini eğitimle ilişkilendirmek istediklerini söyledi. “Mesela hukukçularımızla espor hukuku çalışıyoruz” diyen Topaloğlu, ekiplerinde tasarım yapanların da olduğu bilgisini paylaştı ve “Bu spora tutkunuz varsa, okuduğunuz bölüm ne olursa olsun ilgilenebiliyorsunuz. Oyuncu olmak istiyorsanız bir oyuncu havuzu söz konusu. Bizden yetişen öğrenciler direk hedeflerinin bu olduğunu bilerek geldiler” diye konuştu.
FUAT AKDAĞ
Spor yazarı Fuat Akdağ ise, spor medyasının dijitalleşmeye geçiş süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Spor medyasının dijitalleşme ile yeniden başladığını belirten Akdağ, bunun farkına varılmasının gerektiğini dile getirerek, yeni dönem yayıncılığının artık bu şekilde olduğunun altını çizdi. Dijitalde ne varsa ona uygun ürünler çıkmaya başladığını aktaran Akdağ, artık sosyal medya ve medyanın iç içe geçerek yeni medyayı oluşturmaya başladığını kaydetti. Sosyal medyada zaman zaman söylenenlerin yanlış anlaşıldığı durumlarında ortaya çıktığını vurgulayan AKdağ, “Örneğin; sosyal medyadaki negatif yorumlar sporcuların oyunculuğunu da etkilemekte” dedi.