Ödemiş'ten "Kestane Kebabı" ikramı

01 Kasım 2019 - 14:00

Ödemiş Belediyesi, Kestane Festivali için hazırlıklara tüm hızıyla devam ederken, Alsancak'ın Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği kestane kebabı ikramı etkinliği ile vatandaşları festivale davet etti.

Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Kestane Festivali, 2-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İki gün sürecek festival, birinci gün Bıçakçı mahallesinde ikinci gün ise Kemer mahallesinde kestane severlere kapılarını açacak.
Türkiye’de kestane üretimi konusunda merkezi yerler arasında olan Ödemiş’te hazırlıklar sürüyor. Bozdağlar ve Aydın Dağları eteklerindeki kestane üretiminin kalbini oluşturan mahallelerde heyecan devam ederken, vatandaşlar festival katılımcılarını ağırlamak için hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor.
Ödemiş Belediyesi ise Kestane Festivali’nin duyurulması ve dolu dolu yaşanacak bir hafta sonuna İzmirlilerinde katılması için, İzmir’in Alsancak’ında herkese kestane kebap ikramı yaptı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in de olduğu kebap ikramında, tüm İzmirliler Ödemiş Kestane Festivali’ne davet edildi. Başkan Eriş ise, eşsiz lezzetin kaynağında, ziyaretçilerin harika bir festivale tanıklık edeceklerini kaydetti. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş konuşmasında şunları söyledi:
 "Kestanenin en kalitelisinin yetiştiği Bozdağlar ve Aydın Dağları'nda üreticimizin heyecanına festivalle ortak olacağız. Aydın Dağları'nda başlayıp Bozdağlar'da son bulacak kestane festivalimizle ilgili İzmirli hemşerilerimizi bilgilendirmek ve bu eşsiz lezzetin kaynağına davet etmek üzere Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde ikramda bulunduk. Büyük ilgi gördü. Hafta sonu da festivalimize güzel bir katılım bekliyoruz. Bugünkü ikramda bizleri yalnız bırakmayıp destek veren hemşeri derneklerimize de teşekkür ederiz. Hafta sonu Bıçakçı ve Kemer'de buluşalım.”
FESTİVAL HAKKINDA
Kestane Festivali, 2 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Bıçakçı Mahallesi’nde kapılarını açacak. Bıçakçı Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ozanı Uşaklı Turan ve mahalli sanatçı Kemal Özgün festival ziyaretçileriyle bir araya gelecek. Etkinlikler içinde halkoyunu gösterileri de olacak. 3 Kasım Pazar günü ise, saat 13.00’da başlayacak olan festival Kemer Mahallesi’nde düzenlenecek. Festival boyunca katılımcılara kestane ile hazırlanan lezzetler ikram edilirken, ikinci gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası festivale eşlik edecek. Kestane Festivali ile Ödemiş harika bir hafta sonu yaşayacak. Birbirinden farklı eğlencenin olacağı festivalde, harika kestane lezzetleri konuklarla buluşturulacak. Kestaneden yapılan farklı lezzetler sunuma açık olacak.