Petkim farkındalık yaratmaya devam ediyor

11 Eylül 2019 - 13:13

Petkim, Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Petkimspor'a destek vererek ülkemizde basketbolu yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyor. Petkim şimdi de İzmir'in Aliağa ilçesine müjde verdi!

Basketbol ile ilgilenen Aliağalıları mutlu edecek haber ise bir sosyal sorumluluk projesini kapsıyor. Petkim tarafından, Aliağa Avcı Ramadan Parkı’na üç basketbol sahası açıldı. Açılış törenine, Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreni renkli sahnelere tanık oldu. Petkimspor Basketbol Takımı’nın altyapı yıldız kadrosundaki çocuklar farklı solukta bir gösteri maçı sergiledi. Ailelerin ve yakın konukların katıldığı programda heyecanlı dakikalar yaşandı.
ÜCRETSİZ OLACAK
Açılan yeni basketbol sahaları ile gençlerin spora teşvik edilmesi hedefleniyor. Türkiye’nin tek entegre petrokimya tesisi olan Petkim, faaliyette bulunduğu bölgede, yaptığı yatırımlar ile spor ve eğitim alanında destek veriyor.
Gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye ve Azerbaycan ekonomilerine katkıda bulunan Petkim, küçük çaplı sosyal farkındalık projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
Son olarak, Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısı SOCAR çatısı altında yer alan Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, bir konuşma yaptı. Gençlerin spor yapma olanaklarını arttıklarının altını çizen Anar Mammadov, “Hizmete açtığımız bu üç basketbol sahasıyla Aliağalı gençlerin spor yapma olanaklarını artırıyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye Basketbol Ligi’nde yer alan Petkimspor basketbol takımımız ve diğer amatör branşların olduğu bir spor kulübümüz de var. Bu yıl, bu kulüp bünyesinde basketbol ve voleybol spor okullarımız ücretsiz olarak Aliağa halkına hizmet verecek. Spora ilgi duyan çocuklarımız bu okullara ücretsiz olarak kaydolabilir. Umarım ki bu yeni sahalarla spora ilgi duyan, sağlıklı nesiller için küçük de olsa bir katkımız olur. Yeni sahalarımız Aliağalılara ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun”  şeklinde ifadelere yer verdi.