Sevgi Yolu'nda Sevgi Var Yol Yok!

28 Ocak 2020 - 11:35

Behçet Uz Hastanesi’nin arkasında, uzun palmiyelerin ortasındaki ‘Sevgi Yolu’ nda, Sevgi kaldı, yol yok oldu. Sevgi yolunun her iki tarafında iki metrekarelik alana yerleşen kitapçılar ve gümüşçüler, yolun tamamını işgal ederek, yolu yok ettiler. Sevgi yolu, bitpazarına döndü.
Konak Belediyesi tarafından, geçtiğimiz dönemlerde ‘Sevgi Yolu’ olarak adlandırılan ve her belediye başkanı tarafından üstün bir şeyler konularak canlı tutulmaya çalışan yolda, yolunda gitmeyen, vatandaşın şikâyet ettiği şeyler olmaya başladı.


Sevgi Yolu’nun sağında ve solunda yer tutunmaya çalışan ve bir dönem belediye ile sorunlar yaşayan eski kitapçılar, gümüşçüler, 2 metrekarelik yerde anlaşarak, işgaliye parası ödeyerek yerlerinde olmadılar.  Ancak geçen sürede, 2 metrekarelik alanlarını, önce dükkân önü, sonra onun önü, en sonunda da en önde tezgâhlar kurarak, 2 metrekarelik dükkânlar, 12 metrekarelik yer işgal etmeye başladı.
Sevgi yolunda bu gizli yayılmanın sonunda da, Sevgi olan ama yolu olmayan ‘Sevgi Yolu’ vatandaşlara kaldı. Hiçbir şey almayacak olan vatandaşlar, adı ‘Sevgi Yolu’ olan yoldan geçerken yaşadıkları sıkışıklık ve gürültüden şikâyetçiler. Konak Belediyesi’nin sevgi yolunu gözden çıkardığını, yakında yolun hiç kalmayacağını belirten vatandaşlar, ‘Sevgi Yolu’nu, ticaret yoluna çevrilmesine izin verilmemesini isteyerek, belediyenin duruma el atmasını istediler.