Torbalı'da Gogol'un eseri sahnelendi

29 Eylül 2019 - 19:02

Torbalı Belediyesi sanata ve sanatçıya verdiği önemle organizasyonlarını sürdürmeye devam ediyor. Belediye bu defa tiyatro severleri Gogol'un unutulmaz eseri 'Bir Delinin Hatıra Defteri' oyunuyla buluşturdu. Oyun, vatandaşlara ücretsiz olarak sahnelendi.

Torbalı Belediyesi, üst üste önemli etkinliklere imza atmaya devam ederken, Torbalılara kültür sanat etkinlikleri kapsamında Dünya Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Nikolay Vasilyeviç Gogol’un unutulmaz, klasikleşmiş eseri “Bir Delinin Hatıra Defteri” ile harika bir oyun gecesi yaşattı.
Mükemmel gösteriyi sahneleyen sanatçı ise Erdem Topuz’du. Erdem Topuz profesyonel performansıyla Torbalı sanatseverlerden tam not aldı. Tiyatro oyunun, 2015 Yılında Rusya Yalta Anton Çehov Uluslararası Festivalinde ülkemize Rus Klasiği en iyi yorum ödülü getirdiği biliniyor. Ayrıca, 2014 yılında Rusya Arkhangelsk Uluslararası Tiyatro Festivalinde 1000'e yakın Rus seyirciyle Türkçe buluşup bir ilke imza atmasıyla da yapıt Türkiye sanatı için önem arz ediyor. 28 Eylül Cumartesi akşamı Belediye Kültür Merkezi salonunda sahnelenen oyun, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Salon, Torbalı sanatseverler tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Torbalılar, Erdem Topuz’un mükemmel performansına tanıklık ettiler.
OYUN SONRASI, ERDEM TOPUZ’DAN SÖYLEŞİ
Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda ücretsiz olarak sergilenen tiyatro oyunu sonrasında, oyunun başkahramanı Erdem Topuz, katılımcılara harika bir söyleşi gerçekleştirdi. Nikolay Vasilyeviç Gogol, eserlerinde, içinde bulunduğu dönemin iktidar mücadelelerinin ve siyasal düşüncesinin toplumsal yansımalarını anlatmış bir yazar olarak, “Bir Delinin Hatıra Defteri’nde de izleyiciyi aynı temayla karşı karşıya bıraktı. Tırmanması imkansız toplumsal sınıflar altında ezilen ve çıkış yolunu delirmekte bulan alt kademe memur Poprişçin'in hikayesini anlatan eserin, ana kahramanını canlandıran Erdem Topuz ise, Torbalı Belediyesi kapsamında böyle bir etkinlikte olmaktan ve Torbalılarla buluşmaktan memnun olduğunu önemle belirtti.
Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, bu organizasyon ile Torbalıları bu denli önemli eserin oyunuyla buluşturmanın güzel bir tamamlama olduğunu vurguladı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un talimatlarıyla ilçede son yıllarda gerçekleşmeyen kültürel ve sanatsal faaliyetlere imza atmaya devam edeceklerini ifade eden Serdar Tekin, bu kapsamda bu hafta da ölümsüz bir eserin Torbalı’da sahnelenmiş olduğunu bildirdi. Torbalı Belediyesi tarafından benzer kültürel ve sanatsal etkinliklerinin süreğinin de haberini veren Serdar Tekin, “Ayrıca belediye bünyesinde kurduğumuz Kent Tiyatrosu da kısa süre içerisinde çeşitli gösterilere imza atacak" diye konuştu.