"Ülkemizin nitelikli işgücüne ihtiyacı var"

08 Nisan 2020 - 00:52

Ege Genç İş İnsanları Derneği – EGİAD, COVİD -19 sebebiyle ertelediği 'Nitelikli Teknik Eleman ve Çıraklık Eğitim Seminerini' Webinar üzerinden düzenledi. Mesleki ve teknik eğitimin gelişmesinin değerlendirildiği toplantıda, yaygın eğitim olarak faaliyetlerini sürdüren mesleki eğitim merkezlerinin teknik eleman ihtiyacına ne kadar cevap verebildiği değerlendirildi.

EGİAD gündeminde yer alan önemli başlıklardan “Nitelikli Teknik Eleman” projesi kapsamında özellikle imalat sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı ve mesleki eğitim olanakları ayrıntılı olarak masaya yatırıldı
Seminerde bir konuşma yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi vurgulayarak şunları söyledi:
“Bir tarafta, her akşam güncellenen enfekte sayıları ve kayıplarımız bizleri çok üzerken; diğer tarafta da bu pandemi sonrasındaki ekonomik ve sosyal hayatın yeni dinamiklerinin getirdiği bilinmezlik hepimizin gelecekle ilgili soru işaretlerini arttırıyor. Hepimizin EGİAD üyeleri ve iş insanları olarak ortak olan bu sıkıntısına, yine hep birlikte çözümler geliştirip hazırlanacağız. Suyun akışını değiştirmekten ziyade, yeni düzen ve denklemlere hazırlıklı hale gelmemiz esastır. Bunu da en iyi yapabilecek tabi ki bizleriz. Hem genç hem de vizyoner genç iş insanları, olarak bizleriz. Bu yüzden fiziki olarak bir araya gelemediğimiz bu zor günlerde manen ve fikren daha da kenetlenip, bilgimizi paylaşıp geliştireceğiz ve gelişeceğiz. Birbirimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Covid-19 sosyal izolasyonu sebebiyle aslında öngördüğümüz ve hazırlıklarını yaptığımız bu süreci bir anda ve topyekûn başlatmış olduk. Bundan sonra da işler normale dönene kadar bu tarz online seminerlere devam edeceğiz.”
Konuşmasının devamında “Nitelikli Teknik Eleman” ihtiyacının önemine vurgu yapan Aslan, “Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda “nitelikli teknik eleman” şeklinde tanımladığımız kaynağa ihtiyacımız ortadadır. Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biri olarak kabul edilmiştir. Her yıl sayıları milyon ile ifade edilen gencimiz eğitim ordusuna katılmakta ve bu durum her geçen gün daha fazla imkân ve kaynakları eğitime ayırmamızı gerektirmektedir. Sanayileşmede en önemli unsurlardan biri de bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek insan gücünün yetiştirilmesidir” dedi.