Vatandaşlar seçim sonucunu değerlendirdi

24 Haziran 2019 - 17:06

İstanbul'da seçimin tekrarlanmasının ardından yeniden Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yeni seçim sonucu hakkında vatandaşların görüşünü aldık.

Berna VATANSEVER / ÖZEL HABER - Vatandaşlar İmamoğlu’nun tekrar seçilmesini Soft Haber’e değerlendirdi.
Metin Beğeççam (25): Sonunda hak yerini buldu, halk gereken cevabı verdi. Millet tatilini yarıda kesip geleceğini belirlemek ve gereken kişilere cevaplarını vermek için sandığa gitti.
Gönül Yılmaz (35): Ekrem İmamoğlu geldi her şey çok güzel oldu, şimdi adalet yerini buldu.
Mert Arı (24): Genel olarak yorumluyorum. İstanbul seçmeni değişti, yeni nesil seçmen geldi. Üniversiteli ve 2000 doğumlu seçmen var artık. Tek gördükleri iktidardı ve onlar kendi tercihini 1950 CHP’sine göre yada 2008 e kadar başarı ile yöneten AKP zihniyetine bakmadılar, onlar bugünün şart ve koşullarına göre siyasi parti öngörmeksizin kişiye oy verdiler. Çünkü artık siyasi partilerin önemi, bitti isim önemli kişi ye oy verildi. Bu seçimde evet Binalı Yıldırım çok başarılı bir isim ama gençlik hakkını inovasyondan yana kullandı yenilik şart dedi  ve herkes buna saygı duydu.
Metin Hano (28): İstanbullular seçimini ve tercihini yaptı. Hayırlı olsun,  Ak Parti’ye kaybettiren Suriyeliler oldu.
Sevinç Garip (38): 806 bin oy farkı artık toplumun değişmek istediğinin, adalet ve demokrasiye susadığının, siyasi kavgalardan sıkıldığının kanıtıdır. İstanbul halkı genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, farklı siyasi görüşe sahip olan seçmeniyle bunu Türkiye’ ye çok güzel göstermiştir ve Türkiye’nin sesi olmuştur. Ekrem İmamoğlu’nun da dediği gibi yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Milletin de beklentisi yüksek. İnanıyoruz ki Ekrem İmamoğlu kendilerine ve partisine tanınan bu muhteşem fırsatı çok iyi değerlendirerek tüm emeğini millete hizmet için adayacaktır. Bundan sonra her şey çok daha güzel olacak!
Serkan Şengül (35): Sarı saçlı mavi gözlüyü tekrar makama koyacağız.
Gülşen Akbalık (25): AK Parti kaybetti. 25 yıllık iktidar sona erdi, İstanbul artık refah içinde her şey çok güzel oldu. Burası Türkiye, Atatürk’ün dediği gibi, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”
Kübra İşçi (24): İstanbul’da yaşayan biri olarak seçim sonucundan hiç memnun değilim. Yapılan bütün iyilikler İstanbul’un gelişmesi için olan faaliyetler göz ardı edildi.
Burak Koca (30): Vurdu ve gol oldu halkın sesi ve adalet kazandı.
Funda Eyiol (32): Olması gereken oldu hak yerini buldu, halkın sesi yıllar sonra duyuldu.