Yeni kabinenin ilk toplantısı bugün

06 Haziran 2023 - 12:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan yeni kabine ilk toplantısını bugün Beştepe'de yapıyor. Saat 15:00'teki toplantının ana gündemini ekonomi oluşturuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabine, ilk kez bugün toplanacak. Kabinenin ilk toplantısının gündeminde ekonomi var. Enflasyon, memur ve emekli maaşları gibi acil konular görüşülecek.

 

Toplantıdan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret edecek olan bakanlar, daha sonra saat 15:00’de Beştepe’de toplanacak. Toplantının en önemli başlığı ekonomi olacak.

 

Enflasyonla mücadele, döviz kurlarındaki yükseliş ve asgari ücrete ara zam konusu ele alınacak.

Deprem bölgesinde kalıcı konutların inşası ile seçim dönemi vaatleri de masada olacak. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi ve bu artışın emekli maaşlarına yansıtılması, ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konular öne çıkacak.

Ekonomi dışında, terörle mücadele, İsveç'in NATO üyeleğine ilişkin süreç ve Suriye ile görüşmeler de gündemde olacak.

Kabinenin ilk toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu katılacak.