Avokado çekirdeklerinin tanesini bir liraya alıyor

Antalya da yaşayan market sahibi Hakan Nacıhamdioğlu, "Avokado çekirdeklerinin çöpe gitmemesi için böyle bir kampanya başlattım. Avokado çekirdeklerinin tanesini bir lira sayıyorum. Marketime adeta çekirdek yağmaya başladı" diyor.

Avokado çekirdeklerinin tanesini bir liraya alıyor

Antalya da yaşayan market sahibi Hakan Nacıhamdioğlu, "Avokado çekirdeklerinin çöpe gitmemesi için böyle bir kampanya başlattım. Avokado çekirdeklerinin tanesini bir lira sayıyorum. Marketime adeta çekirdek yağmaya başladı" diyor.

Avokado çekirdeklerinin tanesini bir liraya alıyor
27 Ocak 2021 - 16:29

Ekonomiye büyük bir katkıda bulunduğunu söyleyen Nacıhamdioğlu, "Topladığım çekirdeklerini fide üreticilerine satıyorum. Böylece hem halkımız hem de ben kazanıyorum. Hem de ülke ekonomisi kazanıyor " dedi.
Pandemi döneminde küçük gözükmesine karşın büyük bir iş yaptığının altını çizen Hakan Nacıhamdioğlu, "Avokado Antalya için büyük bir ürün. Turizmin olmadığı şu dönemde, ufakta olsa bir katkıda bulunuyorum. Onlar bugün  çekirdek ama yarın  hepsi meyve veren büyük bir fidan olacak" diyor.
İşten büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan Hakan Nacıhamdioğlu,  Antalya'nın her tarafında yemyeşil avokado bahçelerini gördüğü zaman bir rüyasınında gerçekleşmiş olacağını belirtiyor.
Aynı zamanda marketin yanı sıra manav işletmeciliği de yapan Nacıhamdioğlu, kendi satmış olduğu avokadonun çekirdeklerini ise iki liradan geri aldığını söylüyor. "Yedi liraya satmış olduğum avokadonun  çekirdeğini iki liraya  geri alıyorum. Depozitolu bir ürün gibi düşünün. Ticaretin en güzel yanı da bu. Tercihi halkımıza bırakıyorum" diyor.
Avokado çekirdeklerini değerlendirme gibi bir  durumunuz yok ise, siz yine de onları sakın çöpe atmayın.
Neler yapabilirsiniz bir göz atalım.
Çekirdekleri biriktirerek bir doğa yürüyüşü sırasında toprakla buluşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sizi iyi hissettirecektir.
0nu da yapamadınız diyelim; Yine de çekirdeği çöpe atmayın. Gelin mucizevi etkilerine bir göz atalım.
Antioksidan  ve lif bakımından zengin olan  avokado çekirdeğinin acı bir tadı vardır. Tüketmeden  önce, çekirdek üçerinde bulunan deri benzeri kahverengi  tabakayı çıkarın. Çekirdeği rende yardımıyla toz haline getirin.
Kurutmuş olduğunuz çekirdek üozunu salatalarda, çorbalarda ve süt ürünlerinin üzerinde kullanabilirsiniz. İsterseniz çay olarak da tüketebilirsiniz.
Avokado çekirdeği bakın ne işlere yarıyor.
- Kötü kolesterolü düşürür;
Tekli doymamış lağlar açısından zengin olan avokado çekirdeği, kolestrol  seviyesini sağlıklı düzeye getirir. Kalp sağlığını korur,  daha sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlar.
- İltihapları temizler.
Avokado çekirdeği sayesinde, vücudunuzda iltihap var ise kolayca kurtulursunuz. Eklem  ağrılarınızı dindirir, iltihapları söküp atar.
- Cildin yenilenmesini sağlar.
Avokado çekirdeği sizin her zaman genç görünmenizi sağlar.  E vitamini sayesinde hücre yenilenmesine destek olan avokado çekirdeği hücreleri yeniler, yaşlanmanın etkilerini durdurur.
-Saça canlılık verir.
Saç dökülmesinin önüne geçilmesinin tek çözümü avokado çekirdeğidir.
-Kilo vermeyi kolaylaştırır.
Avokado çekirdeğinden çözünür lif e vitamini c vitamini ve antioksidan mineraller yer alır. Yağ yakımını hızlandırır, lifler sayesinde tokluk hissi verir.  Ödem ve şişlik gibi durumları yok eder.
-Bağırsak florasını düzenler.
Avokado çekirdeğin de bolca lif yer alır.  Bu lifler sayesinde, kabızlık problemlerini ortadan kalkar.  Kolon kanserine karşı etkilidir.
Şimdi artık avokado çekirdeklerini çöpe atarken bir kere daha düşüneceksiniz.... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum