Yağlı yiyeceklere dikkat!

Yaz aylarında hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini ve hangi besinlerden kaçınılması gerektiğini İzmir’in tanınmış aşçılarından Mehmet Kale anlattı.

Yağlı yiyeceklere dikkat!

Yaz aylarında hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini ve hangi besinlerden kaçınılması gerektiğini İzmir’in tanınmış aşçılarından Mehmet Kale anlattı.

Yağlı yiyeceklere dikkat!
27 Haziran 2019 - 14:26

Berna VATANSEVER / ÖZEL HABER - Kadınların kilolarını koruyabilmesi için çeşitli önerilerde bulunan Kale, “Kadınların günde en az 4 öğün yemek yemesi gerekmektedir. Sabah, öğlen, akşam veya gece sadece bir öğün yemek yemek ve diğer öğünleri geçiştirmek başlıca hatadır. Yaz aylarında karbonhidratı azaltarak yağlanmayı en aza indiriyoruz yani öğünlerin çoğu protein ve sebze ağırlıklı olmalıdır. Eğer fazla yemek yediğinizi düşünüyorsanız ertesi gün 2-3 litre su içerek kilonuzu koruyabilirsiniz. İpin ucu kaçtığında o günün akşamında ve ertesi gün öğle yemeği öğünlerinde çorba, salata, zeytinyağlılar, yoğurt ve meyve gibi besinler tüketebilirsiniz” dedi.
ŞEKERDEN UZAK DURUN
Bazı durumlarda alınan fazla kalorilerin vücudu dengelediğini söyleyen Kale, “Yaz aylarında sıcak havalarda et, balık, yumurta, fındık ve ceviz gibi ürünler vücut direncini yükseltir. Şeker veya şekerleme gibi basit ürünler yerine erik, kuru üzüm ya da c vitamini olan besinler tüketilmelidir. Kan şekerinin hızla düşüp yükselmesine sebep olan yağlı ağır tatlılar yerine dondurma ve sütlü tatlılar abartılmamak şartıyla tercih edilmelidir” diye konuştu.
Omega-3 zengini balıkların sıklıkla tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Kale, “Yazın beslenirken kızartma, aşırı yağlı gıdalar, sakatatlar yerine buğulama, ızgara ya da haşlama tercih etmeniz daha ideal olacaktır. Bağışıklık sistemi ve Omega-3 zengini balıklar başlı başına en çok tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor, haftada en az iki kez tüketilmesini öneriyoruz.  Yaz aylarında tüketilen porsiyonlar, kış aylarına nazaran daha küçük olmalıdır. Ege Bölgesi’nde yaşıyorsanız cibes turpotu, brokoli, silken otları tercih edilmelidir. Eğer bunları balıkla birleştirirseniz enerji bakımından yaz aylarının vazgeçilmezi haline gelir” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum