Ege Ekonomik Forum’u başladı

Ege Ekonomik Forum’u, “Yarın için hayal et” temasıyla İzmir’de kapılarını açtı. Forum’da açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Özuslu, kentsel dönüşmü yerinde dönüşüm olarak tanımladıklarını vurguladı. Özuslu, kentsel dönüşüm konusunda sözün vatandaşta olduğu sinyallerini verdi.

Ege Ekonomik Forum’u başladı

Ege Ekonomik Forum’u, “Yarın için hayal et” temasıyla İzmir’de kapılarını açtı. Forum’da açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Özuslu, kentsel dönüşmü yerinde dönüşüm olarak tanımladıklarını vurguladı. Özuslu, kentsel dönüşüm konusunda sözün vatandaşta olduğu sinyallerini verdi.

Ege Ekonomik Forum’u başladı
14 Kasım 2019 - 12:59

İzmir ve Ege’nin ekonomik potansiyellinin daha iyi değerlendirilmesinin yolunu açacak görüş ve önerilerin gündeme getirildiği Ege Ekonomik Forum’u başladı. Bu yıl, “Yarın için hayal et” temasıyla organize edilen Forum’da, uygulamaya dönüşebilecek ekonomik, sosyal, uluslararası politikalar tartışılacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Özuslu ise açılış konuşmasında kentin geleceğine yön verecek çalışmaların ekonomi temelli strateji planını paylaştı. Bu kapsamda “kentsel dönüşüme” de değinen Özuslu, kentsel dönüşüm için “söz vatandaşta” dedi.  Kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak tanımladıklarını belirten Özuslu, dönüşümü bu şekilde tarif etmelerinin nedeninin, dönüşüşm yapılacak alanlarda yaşayan insanları bu sürece dahil etmek ve onların barınma hakkını gözeterek, bu alanların soylulşatırma yoluyla el değiştirmesinin önüne geçmek için olduğunu açıkladı. Özuslu, hem halkı, ilgili meslek odalarını  ve uzmanları karar süreçlerine dahil etmeyi, hem de sürdürülebilir bir dönüşüm ile kentin sosyali kültürel dokusunu muhafaza etmeyi planladıklarını söyledi.                                  
Özuslu, açılış konuşmasında ekonomiye dair vizyonu ve kapsamlı bir stratejisi olmayan bir yönetimin yapmayı hedeflediği tüm çalışmaların sadece kağıt üstünde kalacağının altını çizerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacak olduğu çalışmalardan bahsetti.
DÜNYA YATIRIMCILARININ İZMİR’E ÇEKİLMESİ HEDEFLENİYOR
Ekonomik zorluklara dirençli bir kent yaratma hedefi ve Türkiye’nin diğer şehirlerine de örnek olmasını amaçlayan kapsamlı bir ekonomi stratejisini benimsediklerini kaydeden Özuslu, İzmir’in canlı, yaşayan bir ekonomiye sahip olmasını sağlamayı ve bunun için dünyanın farklı yerlerindeki yatırımcıları İzmir’e çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknolojide, sanayide ve diğer sektörlerde yenilikçi fikirlerin, yenilikçi düşüncelerin üretildiği bir şehir iklimi hayal ettiklerini belirten Özuslu, tarımın bu noktada çok önemli olduğunu kaydetti. “Topraklarımızla birlikte geleceğimizi elimizden alan gıda tekellerine karşı yerli tohumları yeniden üretip geleceğe aktarıyoruz” diyen Özuslu, bu doğrultuda üreticinin alın terini alabildiği, tüketicinin de sağlıklı ve ucuz gıdaya eriştiği üretici pazarlarını hayata geçirdiklerinden bahsetti. Geçtiğimiz hafta, insanın yerleşik yaşama geçmesini sağlayan, Anadolu’da on bin yıllık bir tarihe sahip, Türkiye’nin stratejik ürünü buğdayın, bu coğrafyaya özgü en değerli türlerinden biri olan Karakılçık buğdayını, İzmir’in bereketli ovalarıyla yeniden buluşturduklarını aktaran Özuslu, “Her alanda kooperatifçiliği özendiriyor,  alım garantisiyle, çiftçimizin ve üreticimizin üretmesini teşvik ediyor, kalkınmanın üreterek ve yerelin gücü ile gerçekleşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
VALİ AYYILDIZ
Vekil Özuslu’nun ardından, İzmir Valisi Erol Ayyıldız konuşma gerçekleştirdi. Vali Ayyıldız, sosyoekonomik bakımdan İzmir’in Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Jeopolitik konumu nedeniyle dünyada ticaret yapmak isteyen ülkelerin, mutlaka İzmir'i önemsemek zorunda olduğunu kaydeden Vali Ayyıldız, bir ayağı İzmir'de olan bu ülkelerin diğer ülkelerle ilişkilerinin kolaylaşacağını ve gerçekleştirilen bu ekonomik forumun bunu daha da belirginleştireceğine vurgu yaptı.  
 

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum