İEf’de dört büyük gala

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve bir tek İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin fuarı olan İzmir Enternasyonel Fuarı, bu yıl da “Sinema Burada Festivali” ile sinemaseverleri heyecanlandırıyor.

İEf’de dört büyük gala

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve bir tek İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin fuarı olan İzmir Enternasyonel Fuarı, bu yıl da “Sinema Burada Festivali” ile sinemaseverleri heyecanlandırıyor.

İEf’de dört büyük gala
03 Eylül 2019 - 15:00

19’uncu kez gerçekleştirilecek olan festival, birbirinden değerli gösterimleriyle kapılarını meraklılarına açmaya hazırlanıyor. Festival kapsamında dördü galalı gösterim olmak üzere 12 film, 11-15 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Üçü ulusal, biri ise uluslararası filmin galalı gösteriminin yapacağı “Sinema Burada Festivali”nde, katılımcılar değerli filmlerin yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncuları ile buluşma olanağı bulacak. 
 
GALALI GÖSTERİM FİLMLERİ
Festivalin ilk galalı gösterimi 12 Eylül tarihinde, tüm çekimlerinin İzmir’de yapılmasıyla bilinen filmbaşrol oyuncusu Turan Özdemir hariç, filmde hiçbir profesyonel oyuncunun bulunmamasına rağmen insanlara dokunan anlatımıyla dikkat çeken “Bekçi” isimli filmle başlayacak. Fantastik, dram ve komedi türlerini birleştiren “Bekçi” filmi, prömiyerini 37. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirmişti.
 
Festivalin ilk günü izleyecilerle buluşacak olan bir diğer film ise “Görülmüştür” olacak. Senarist ve yönetmenliğini Serhat Karaaslan’ın üstlendiği film, Karaaslan’ın ilk uzun metraj deneyimli çalışması. 20 Eylül’de vizyona girecej olan filmin, vizyondan önceki son gösterimi İzmir Uluslararası Enformasyon Fuarı’nda, 19. Sinema Burada Festivali’nde olacak.  Film, İstanbul’daki bir ceza evinde mahkumlara gelen mektupları kontrol eden Zakir’in, mektubun birinden çaldığı fotoğraftaki Selma’yı takıntı haline getirmesini konu ediniyor.
 
Gösterimlerin ikinci gününde Burak Çevik’in uzun metrajlı filmi “Tuzdan Kaide” izleyicilerle buluşacak. Deneysel sinemalara katkıları bulunan Burak Çevik, bu film ile zaman ve mekandan kopuk deneysel ve öncü bir anlatı inşa ediyor. Filmde yalnızca kadın oyuncular ve karakterlerden oluşuyor. “Tuzdan Kaide”, yaradılış destanından türlü mitolojik ve dini figürlere gönderme yaparak tarih boyunca anlatılagelmiş ölümsüzlük hikayesinin peşine düşüyor. Filmin zamanla kült film kategorisinde yer alacağı düşünülüyor.
 
Gala gösterimlerinin finalini ise, 7 Haziran’da vizyona giren, 14 Eylül’de ise Sinema Burada izleyicisi ile buluşacak olan “En Sevdiğim Kumaş” / “My Favorite Fabric” filmi yapacak. Yönetmen koltuğunda GayaJiji’nin oturduğu film Almany, Fransa ve Türkiye ortak yapımı. Filmin içeriğini, Suriye iç savaşının başladığı günlerde ataerkil bir toplumdaki cinsiyetçi çifte standartlara feminist bir eleştiride bulunması oluşturuyor.
 
İzmir Sanat Merkezi’nde saat 16.00-22.30 saatleri arasında izleyicilerle buluşacak olan seanslarda, toplam 12 film gösterime girecek. Dördünün galalı gösterim olacağı 19. Sinema Burada Festivali, 12-14 tarihleri boyunca katılımcılarına keyifli gösterimler sunacak. Gösterimler ücretsiz olacak.
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum