İyi Lokmanın Sırrı Yağdaki Süresi!

İyi Lokmanın Sırrı Yağdaki Süresi!

İyi Lokmanın Sırrı Yağdaki Süresi!
27 Ocak 2020 - 12:38

İzmir’in ünlü lokmacısı Ömeroğlu Lokmacılığın genç ustası aşçı Abdullah Şentürk, iyi lokmanın sırrını paylaştı. Şentürk, “Yağda en az kısa sürede kalan lokma en iyi lokmadır” dedi.
Aşçı Abdullah Şentürk, babasından, dedesinden gelen mesleği, lokmacılığı Ömeroğlu Lokmacılık olarak devam ettiriyor.  Dedesi Ömer’in adını taşıyarak lokmacılığı devam ettiren 25 yaşındaki genç lokmacı, hem alaydan dedesinden, babasından bu işin inceliğini öğrendiğini hem de okulda aşçılık eğitimi olarak eğitimi aldığını belirtti.
Lokmanın, hayırlar için,  sene devriyeleri, açılışlar, rahmet almak için döküldüğünü ve İzmir’e özgü bir iş olduğunu belirten Lokmacı Abdullah Şentürk, makineler çıktığından beri herkesin lokmacı olduğunu, ancak en iyi, gerçek lokmanın elde yapılan lokma olduğunu, pişmesinin, lezzetinin birçok farklı olduğuna dikkat çekti.


Şentürk, “Lokma döktürmek istediğinizde piyasa bu işi yapmaya çalışan bir yer bulabilirsiniz. Ancak gerçek lokma döktürmek istiyorsanız, lokmayı nasıl yaptığını sormanız gerekir. Makinenin hazırladığı lokma ile insan eliyle hazırlanan lokmanın arasında büyük fark vardır. Makine ile hazırlanan lokma kızgın yağda uzun süre kalmak zorunda olduğu için aynı lezzeti vermez, hatta yiyene biraz da rahatsız verebilir. Elle yapılan lokmanın hamuru sert olmaz,  cıvık olur ve yağda hemen piştiği içinde yumuşak ve mideyi rahatsız etmez. Onun için en iyi lokma,  hamuru cıvık olan, elle yapılan ve yendiğinde mideye rahatsızlık vermeyendir.” Dedi.
Lokmacının hayır işi olduğunu, ücretsiz dağıtıldığı için de genelde bütün insanlar tarafından alındığı, tüketildiğini belirten Ömeroğlu Lokmacılığın Aşçısı Abdullah Şentürk, “Hayır yaparken insanların midesine rahatsızlık vermek istemiyorsanız,  elle yapılan lokmayı döktürmeyi tercih edin. Yiyenler de elle yapılanları yemelerini öneririz. Makine de yapılanı yiyecek olsalar da, az yemelerini öneririz” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum