İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi

İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası, ortak girişimiyle kurulan İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'nin ilk mezunları sertifikalarını aldı.

İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi

İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası, ortak girişimiyle kurulan İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'nin ilk mezunları sertifikalarını aldı.

İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi
15 Şubat 2021 - 14:36

Model Fabrika’nın Gaziemir’deki merkezinde gerçekleştirilen törende yalın üretim alanında Öğren-Dönüş Programı’nda ilk eğitimlerini tamamlayan Mutlu Metal firması çalışanlarına  sertifikalarını İzmir Ticaret Odası  (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.İbrahim Gökçüoğlu, Model Fabrika Yönetim Kurulu Üyesi  ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ile Mutlu Metal firması Yönetim Kurulu Başkanı Çimen Atalay verdi.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener Model Fabrika’nın İzmir’de kurumlar arasında var olan işbirliği ve sinerjinin çok güzel bir örneği olduğunu söyledi. Model Fabrika ile İzmir ekonomisi ve sanayisine önemli katkılar sağladıklarını belirten Özgener, şunları söyledi:
‘’Model Fabrika’nın işletmelerimizin verimli üretime geçişinin sağlanması, yalın üretim felsefesinin başta kentimiz ve bölgemizde yaygınlaşması açısından son derece önemli bir işlevi yerine getireceğini düşünüyoruz. Günümüz rekabet koşulları içerisinde, belirli birkaç tip ürün ile pazardaki farklı ihtiyaçların karşılanabilmesi artık mümkün değil. Bu nedenle, işletmelerin müşteri portföylerinin genişletilmesi adına giderek kişiye özel ürünler tasarlaması, bunu da hızla ve düşük maliyetle yapılabilmesi büyük önem taşıyor.’’
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Türkiye’de en çok şikayet edilen konuların başında karlılığın düşük olmasının geldiğini söyledi. Karlılığın düşük olmasının nedenlerinin başında ölçek ekonomisinde üretim yapamamak, yalın üretime geçememek ve verimli çalışamamanın geldiğini belirten Yorgancılar, şunları dedi:
‘’Verimli çalışmaya başladığımız zaman sonuç almamız son derece kolaydır. Bunu yapmak suretiyle üretim yapan firmalarımızın karlılığı, yaratacağı istihdam, yapacakları ihracat ve katma değer anlamında ülkemizin geleceği açısından çok değerlidir. Bilgiyi pratiğe dönüştürerek fark yaratanların bir adım öne çıktığı günümüzde İzmir Model Fabrikamızın ‘öğren dönüş’ programıyla ilk sertifika törenini gerçekleştiriyoruz.’’
İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Direktörü Osman Arslan da Model Fabrika’ya verdiği destekler nedeniyle  İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’a teşekkür etti.
İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'nde neler yapıldı
İzmir Model Fabrika’nın resmi kuruluşu, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın yarı yarıya ortaklığıyla 6 Ocak 2020’de gerçekleşti. Bünyesinde bir direktör, üç tam zamanlı ve yedi yarı zamanlı eğitmen, bir teknisyen ve bir yönetici asistanı bulunduran Model Fabrika’nın bina tadilat süreci Temmuz 2020’de tamamlandı. Eğitmenlerin Yalın Üretim ve olgunluk belirleme teknikleri ile ilgili düzenlenen TÜSSİDE eğitimleri Ocak, Şubat ve Temmuz 2020’de gerçekleşti. Yalın Dönüşüm danışmanlık hizmeti alımı için gerekli şartname hazırlıkları Haziran-Ağustos 2020’de tamamlandı. İhale sürecinin sonunda 10 Eylül 2020 tarihinde Ferit Yıldız Kaizen Okulu ile işbirliğine gidilerek yalın dönüşüm konusunda üretim alanı hazırlık ve tanımlama faaliyetleri, eğitmenlerin eğitimi, yalın müfredatın hazırlanması ve fragman eğitimleri gerçekleştirildi. 15 Ocak 2021’de Etkin Tıbbi Cihazlar firmasında; 20 Ocak 2021 tarihinde ise Mutlu Metal firmasında Yalın Dönüşüm çalışmalarına başlandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum