Karabağlar’ın önceliği “planlama”

Karabağlar Belediye meclisi Ekim ayı üçüncü toplantısını, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirdi. Meclisin gündemini, Karabağlar’ın konumu ve 2020 yılı bütçesi oluşturdu.

Karabağlar’ın önceliği “planlama”

Karabağlar Belediye meclisi Ekim ayı üçüncü toplantısını, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirdi. Meclisin gündemini, Karabağlar’ın konumu ve 2020 yılı bütçesi oluşturdu.

Karabağlar’ın önceliği “planlama”
16 Ekim 2019 - 15:00

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ın İzmir’de bulunduğu konumdan dolayı önceliklerini planlamaya ayırdıklarını ifade etti. Planlama vurgusunu özellikle belirten Selvitopu, havaalanı Çeşme aksında, çevreyolu üzerinde bulunan Karabağlar’ın, İzmir’de gelişme potansiyeli açık ilçelerin başında geldiğine dikkat çekti. Bütüncül bir bakış açısıyla planlama yapan bir yerel yönetim olduklarına değinen Selvitopu, geçen beş yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla Karabağlar’ın önünü açmaya çalıştıklarını belirtti. Selvitopu, çarpık yaşamdan herkesin sorumlu olduğunu ifade ederek, cümlelerini şöyle devam ettirdi:
“Hiç kimse kendini soyutlayarak bundan kaçamaz. Hangi siyasi parti olursa olsun hepimiz sorumluyuz. Burada a partisi b partisi tartışmasını doğru bulmuyorum.   Tabi ki imar afları çıkarılabilir ama bu suçun bir daha işlenmemesine dönük olmalıdır. Türkiye’de defalarca imar affı çıktı ama kaçak, imara aykırı yapılaşmalar devam etti.  Önemli olan bunun önünü kesmektir. Çözümün bir yolu da planlı kent yaratmaktan geçer. Çarpık yapılaşmayla ilgili birbirimizi suçlamak yerine çözüm üretmek zorundayız. Çünkü zaman geçiyor ve kentlerimiz bu çarpıklıkla yaşamak zorunda kalıyor. Ne kadar erken giderebilirsek kentlilerimiz bir an önce rahat yaşam olanağına kavuşur. ”
“İLÇE BELEDİYESİNİN GELİRLERİ MUTLAKA ARTTIRILMALI”
Ekim ayı üçüncü meclis oturumunda diğer bir gündem konusu ise Karabağlar Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi oldu. Toplantıda 2020 yılı bütçesi 360 milyon lira olarak onaylanırken, kısıtlı olanaklarla 500 bin kişiye hizmet götürmeye çalıştıklarına da değindi. İlçe belediyelerin gelirlerinin de mutlaka artırılması gerektiğini dile getiren Selvitopu,bunun başlıca yolunun da kentlerin gelişmesi olduğunu bildirdi. “Çarpık yapılaşmayı ne kadar erken sürede giderebilirsek, burada yaşayanlar da o kadar çabuk rahata kavuşur” diye konuşan Selvitopu, 2020 bütçesini kamusal bakış açısıyla, gelir gider dengesini gözeterek oluşturduklarının bilgisini verdi.
Başkan Selvitopu, meclis açılış konuşmasında Barış Harekatı’nda şehit olan Mehmetçikleri de unutmadı. Suriye operasyonun da şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. CHP’li eski Bakan Ali Topuz’da toplantı da saygıyla anıldı.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum