Karaburun Belediyesi'nden anlamlı kutlama

Karaburun Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Karaburun Belediyesi'nden anlamlı kutlama

Karaburun Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı düzenlediği etkinliklerle kutladı.

Karaburun Belediyesi'nden anlamlı kutlama
01 Eylül 2019 - 11:46

Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı başarının sembolü haline geldi. İlk kez 1924 yılında Afyon'da ''Başkumandan Zaferi'' adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı adıyla kutlanmaya başlandı. Karaburun Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutladı. Kutlama, fener alayı ve kortej yürüyüşü ile renkli anlara ev sahipliği yaptı.
Özgürlüğümüzün en büyük simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıldönümü, Karaburun'da büyük coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Binlerce vatandaşın katıldığı  ve gün boyunca süren etkinlikler, akşam kortej ve fener alayı ile sona erdi.
Kutlamalarda konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Türk Milleti’nin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten, Mustaafa Kemal ve silah arkadaşlarının emperyalist güçleri dize getirdiği zaferi büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. 30 Ağustos’un, bir milletin emperyalizme karşı topyekûn direnişe geçtiğini belirten ve Mustafa Kemal’in eşsiz askeri dehasıyla başarıya ulaştığı büyük bir zafer olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu zafer, Cumhuriyetimizin ikinci adamı İsmet İnönü’nün deyimiyle ‘bir askeri sanat eseri’dir. Muhteşem bir azmin, fevkalade bir inancın tezahürüdür. Bugün bu kutsal topraklarda onurumuzla yaşamamızı bu zafere imza atanların kahramanlıklarına borçluyuz. Bizlere onurlu bir gelecek, köklü bir mazi, özgür Türkiye Cumhuriyeti’ni sunan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ismini bilmediğimiz ama kahramanlıklarıyla destanlar yazdıran yiğitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Karaburun ve Mordoğan’da saat 20.30’da gerçekleşen kortej yürüyüşüne katılan Karaburun halkı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyerek zafer coşkusunu kutladı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıldığı Karaburun'da  duygulu anlar yaşandı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum