Karaburun renkli görüntülere tanık olacak

Kösedere Üzüm Şenliği, 17-18 Ağustos tarihleri arasında Karaburun’da gerçekleştirilecek.

Karaburun renkli görüntülere tanık olacak

Kösedere Üzüm Şenliği, 17-18 Ağustos tarihleri arasında Karaburun’da gerçekleştirilecek.

Karaburun renkli görüntülere tanık olacak
05 Ağustos 2019 - 13:11

Karaburun Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kösedere Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği 12. Kösedere Üzüm Şenliği’ne ünlü sanatçı Nükhet Duru eşlik edecek.
 
Etkinlik, Kösedere Şenlik Alanı’nda “Atabey Aydın ve Grup Sefir”in Türk Halk Müziği performansı ile başlayacak ardından ünlü sanatçı Nükhet Duru şarkılar  söyleyecek ve kahkahası ile bezeli şovu yapacak.
 
Görsel şölene dönüşecek etkinlik 17 Ağustos Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak ve gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Şenlikte stantlar kurularak üzüm çeşitleri, üzüm ile yapılan yöresel yiyecek ve içeceklerin sergilenerek satılacak.
 
Etkinliğin birinci gününde çeşitli atölye çalışmaları yapılacak. Pekmez Yapım ve Şarap Yapım ve Tadım Atölyeleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sahrap Soysal’da Kösedere Üzüm Festivali’nde hayranları ile buluşarak üzümlü lezzetler ile ilgili söyleşi gerçekleştirecek. Ardından birbirinden güzel tariflerin yapıldığı “Üzümlü Tatlılar Yarışması”nın sunum ve jüri üyeliğini yapacak.
 
TARIMSAL ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK
 
Şenliğin ikinci gününde Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Dr. Burak İşçi, Dr. Özlem Altındişli, Dr. Ahmet Uhri ve Ziraat Yüksek Mühendisi Elvan Hatipoğlu “Karaburun Yarımadası’nda Bağcılığın Sürdürülebilirliği”ni anlatan konuyu ele alacaklar. Söyleşide, Kösedere Köy Meydanı’nda üzümün Anadolu’daki yolculuğunun, sürdürülebilir bağcılıkta yetiştiricilik uygulamalarının ve bağda çevre dostu zararlı yönetiminin anlatılacak. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karaburun Yarımadası’ndaki tarımsal çalışmaları hakkında da konuklar bilgilendirilecek.  
 
Karaburun’a özgü üzümlerin ve üzüme ait ürünlerin, yöresel yemeklerin ve geleneksel çeşitli el ürünlerinin satıldığı stantların kapıları iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.
Festivalin son gününde ise, "En Güzel Üzüm" ve “Geleneksel Kösedere Güzellik Yarışması” yapılacak. En Güzel Üzüm Yarışması’nda en iyi ve en kaliteli üzümü yetiştiren üreticilere ödülleri takdim edilecek.

Haber: Alperen Duran
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum