“Şato Kütüphanesi” açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti daha ileriye götürecek hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu defa İzmir’in dijital kütüphanesini açtı.

“Şato Kütüphanesi” açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti daha ileriye götürecek hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu defa İzmir’in dijital kütüphanesini açtı.

“Şato Kütüphanesi” açıldı
28 Ekim 2019 - 17:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dijital kütüphaneye “Şato Kütüphanesi” adı verildi. Proje, İzmir’deki pilot uygulama olarak kapılarını açtı. Açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Soyer yaptığı açılış konuşmasında, dijitalleşmenin, yaşamın her anını kapsayan ciddi bir öneme sahip hale geldiğine vurgu yaparak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan bu değişimin farkında olduğunu söyledi. Dijital kütüphanenin, okuyucuların daha hızlı ve daha kolay kitaplara erişmesi amacıyla hayata gerildiğini ifade eden Başkan Soyer, kütüphanenin, yaşam boyu öğrenme felsefesinin en iyi uygulandığı dijital kütüphane olacağını belirtti.
Başkan Soyer konuşmasında başka bir dünyanın başka bir Türkiye’nin mümkün olduğuna dikkat çekti.
Ancak bunun, kendisini başkalaştıran ve başka bir hikaye yazmaya talip olan insanlarla mümkün olacağını belirten Soyer, dijital kütüphanede dört ayrı veri tabanını tüm İzmirlilerin kullanımına açtıklarını bildirdi ve “Türkçe veri tabanı, Çin veri tabanı, Akdeniz’in çeşitli kurumlarının veri tabanı, felsefe ile ilgili Türkiye’nin en geniş veri tabanı internet üzerinden erişilebilir hale geliyor” diye konuştu. "Dijitalleşme, yaşamımızın her anını kapsayan ciddi bir öneme sahip hale geldi” diyen Başkan Soyer, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda her sektörün bu değişimden nasibini aldığını vurguladı. İnsan yaşamına dokunan her nesnenin dijitalleştiğini söyleyen Başkan Soyer, erişim temelli kütüphane uygulamalarının yaygınlık kazandığının altını önemle çizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bu değişimi gördüğü için okuyucuların kitaplara daha hızlı ve daha kolay erişmesi amacıyla dijital kütüphaneyi hizmete sunduğunu açıklayan Soyer, kütüphanenin, yaşam boyu öğrenme felsefesinin en iyi uygulandığı dijital kütüphane olacağını kaydetti.
İzmir’de ilk ve orta öğretime 45 bini aşkın kitap dağıttıklarının bilgisini veren Başkan Soyer, “Bu uygulama artarak devam edecek. İzmir dışından gelen kitap taleplerini de bağış kitaplarla karşılıyoruz. Türkiye’nin ilk vapur kütüphanesini hizmete açtık ve bunu yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde gezici kütüphanemizi de yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum