Toplu ulaşıma HES Kodu Uygulaması Geliyor

İzmir Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine uyarak aldığı karara göre toplu ulaşım araçlarında HES Kodu kontrolü uygulaması 30 Ekim Cuma günü başlıyor.

Toplu ulaşıma HES Kodu Uygulaması Geliyor

İzmir Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine uyarak aldığı karara göre toplu ulaşım araçlarında HES Kodu kontrolü uygulaması 30 Ekim Cuma günü başlıyor.

Toplu ulaşıma HES Kodu Uygulaması Geliyor
28 Ekim 2020 - 16:07

Kişiselleştirilmiş İzmirim Kart biniş bilgileri her gün düzenli olarak Sağlık Bakanlığı’na iletilecek. Vatandaşlar, kişiselleştirilmiş İzmirim Kartlarını 15 Kasım’a kadar ESHOT Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu “hes.eshot.gov.tr” sitesinden HES Kodları ile eşleştirecekler. İzmirim Kart Bilgileri yeni uygulama da fotoğraflı olarak kullanılacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi; koronavirüs ile mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. Salgının başladığı ilk günden itibaren salgına karşı gerekli önlemleri alan İBB. Devreye soktuğu yeni uygulamalar ile fark yaratarak Türkiye genelindeki çok sayıda belediyeye örnek oldu. Pandemi sürecinde özellikle sosyal yardımlara öncelik veren Belediye, vatandaşların salgından korunması için bütün önlemleri aldı. İçişleri Bakanlığı’nın, Koronavirüs salgınıyla mücadele için 30 Eylül’de çıkardığı “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama Başlıklı Genelgesi” ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun bu genelgeye dayanarak aldığı karar gereğince, İBB, toplu ulaşım araçlarına binişte elektronik HES Kodu kontrolünü 30 Ekim’den  itibaren uygulamaya başlıyor. .
 
Uygulamanın başlaması ile birlikte  İzmirim Kart sahiplerinin kişiselleştirilmiş biniş bilgileri, her gün Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak. Vatandaşlar şahsileştirilmiş İzmirim Kartlarını, 15 Kasım Pazar günü akşamına kadar elektronik ortamda HES Kodları ile eşleştirilmesi gerekiyor.  Bu uygulama sayesinde  kentte toplu ulaşım araçlarına yapılan tüm binişler elektronik takip altına alınarak koronavirüs taşıyan kişiler ile aynı ortamda bulunanlar tespit edilmiş olacak. Biniş bilgileri, günlük olarak Sağlık Bakanlığı ile paylaşılarak, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaların ya da temaslı kişilerin bilgileri Bakanlığa ulaştırılarak, haklarında cezai işlem uygulanması sağlanacak.
 
Özel İnternet Sitesi Kuruldu
ESHOT Genel Müdürlüğü, yurttaşların, HES kodlarını ve TC kimlik numaralarını, kullandıkları İzmirim Kart ile eşleştirebilmesi için özel bir internet sitesi kurdu. hes.eshot.gov.tr adresli siteye giren yurttaşlar, yalnızca bir İzmirim Kart için eşleştirme yapabilecek. Kullanımı oldukça basit kullanılacak şekilde tasarlanan sitede yurttaşlar, istenen bilgileri tek adımda girecek ve kaydını yaptırabilecek. Vatandaşlar aynı sitede HES Kodu ya da diğer kişisel bilgilerin değişimini ve güncellenmesini de yapabilecekler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum