Tüm Türkiye’ye örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Temizlik Seferberliği”ne büyük destekte Buca Belediyesi’nden geldi.

Tüm Türkiye’ye örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Temizlik Seferberliği”ne büyük destekte Buca Belediyesi’nden geldi.

Tüm Türkiye’ye örnek olacak
30 Temmuz 2019 - 13:16

Buca Belediyesi, “yaz hijyenine” yoğunlaştı. Bir yandan da çevre için halk bilinçlendirmesine yönelik kampanya başlatan Belediye, bu kapsamda özel bir video ve duyurular hazırladıkladı. Konuyla ilgili konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu anlatmalıyız çünkü hiçbir teknoloji, hiçbir ekipman insanlara bilinç aşılayamaz” diye konuştu.
Buca’da resmi olarak 500 bin, gayri resmi rakam olarak da 700 bini geçkin nüfusu olduğu söyleniyor. Türkiye’deki pek çok ilden daha fazla insana ev sahipliği yapan Buca “İz bırakma temiz bırak” ve “Küçük bir atık/ Büyük bir batık” sloganlarıyla yürütülen kampanyalar başlattı..
İzmir’in her yerinde çevre kirliliğinin en aza indirilmesi için birlikte çalışacaklarını belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Tüm Türkiye’ye örnek olacak bu güç birliğinin içinde olmak bizleri mutlu ediyor. Buca, belleklerde ‘üzüm kokan semt’. Bunun böyle kalması için Belediye ekiplerimiz gece gündüz demeden mesaide. Yaz ayları ile birlikte konteyner temizliği, park bahçe bakımları gibi pek çok hizmeti basit dokunuşlarla daha aktif hale getirdik. İhale süreçlerimizin tamamlanmasıyla ekipman konusunu da halledecek ve bu konuda atağa geçeceğiz” dedi.
Bucalılarla buluşacak olan kampanyaya özel tasarımlar, açık hava reklamları hazırlanarak çevre bilincinin arttırılması amaçlanıyor.
Hasanağa Bahçesi’nde bir çocuğun gözünden çevre kirliliği hakkında çekilen video yoğun ilgi gördü. Sosyal medya hesaplarında sık sık paylaşıldı.
En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çevre temizliği önce bilinçli yurttaşlarla tesis edilebilecek. 7’den 70’e herkese bu bilincin kazandırılması gerekiyor.Biz de ortak projemizden güç alarak etkinliğini kentimizde arttırmak için kolları sıvadık. Özel tasarımlarımız ve video çalışmamızla çok önemli konulara dikkat çektik ve özellikle sosyal medyada önemli geri dönüşler aldık. En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu anlatmalıyız çünkü hiçbir teknoloji, hiçbir ekipman insanlara bilinç aşılayamaz.”
Haber: Görkem Boran
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum