"Üreticiye can suyu olacağız"

Belevi Mahallesi büyük bir organizasyon düzenledi. Gerçekleşen şenlik çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi gördü.

"Üreticiye can suyu olacağız"

Belevi Mahallesi büyük bir organizasyon düzenledi. Gerçekleşen şenlik çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi gördü.

08 Temmuz 2019 - 13:00

Üretici kadınlarla hasat tarlasına giden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve beraberindeki Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li Meclis üyeleri kadınlarla birlikte şeftali topladı.
Hasadın ardından Seferihisar belediye bandosunun eşlik ettiği şenlik korteji renkli görüntülere tanık oldu. Başkan Sengel, katılımcılarla birlikte stantları dolaştı. Halk oyunu ve dans gösterilerinin ardından Şen Şeftali Şenliği kapsamında düzenlenen “En İyi Şeftali Yarışması ve En İyi Şeftalili Yemek ve Tatlı” yarışması finalistleri yarışma heyecanını yaşadı. Yarışmalarda dereceye girenler ödül aldı.
Emeği geçen bütün çiftçilere, arazi sahiplerine, sabahın erken saatlerinde şeftali toplamaya gidenlere teşekkür eden Başkan Sengel, Selçuk’un Artemis’in bereketli elinin değdiği bir meyve cenneti olduğuna dikkat çekti. “Çiftçi grubumuz iyi ki var” diyen Başkan Sengel sözlerini şöyle sürdürdü:
“ÜRETİMİ KORUMAK İSTİYORUZ”
 “Bu bereketli topraklara sahip çıkan çiftçimiz var. O çiftçi grubumuz iyi ve doğru tarımın nasıl yapıldığını öğrenmemiş olsaydı; şu anda bu şenliği yaparken bu kadar gururlu olamazdık. Biz sizin daha iyi ve verimli tarım yapması için katkı koyacağız. Tüketimin fazla olduğu, tarım politikalarının günden güne aşağıya indiği bir ortamda bir şeyleri üretenleri ve üretimi korumak istiyoruz. Üreticiye can suyu olmak istiyoruz. Çünkü yerel yönetimlerin böyle bir etkisi vardır. Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımın ve çiftçinin arkasındadır. Milli ekonominin temeli tarımdır.”
ŞENLİK BİSİKLET TURU İLE BAŞLADI
Selçuk Efes’te şenlik gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti. Belevi şeftali şenliği, 200 bisikletçinin katıldığı ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in Belediye Hizmet binası önünden start vererek "Şeftaliyle Pedalla" adlı bisiklet turu ile başladı. Katılan bisikletçiler,  Belevi girişinde coşkuyla karşılandılar.
ÜRETENİ KORUMAK GÖREVİMİZ
Belevi’ye yakışan bir şenlik düzenlemenin onurunu yaşadıklarına vurgu yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Ne mutlu bize ki; İzmir gibi bir yerde yaşıyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden şimdi Tunç Başkan devraldı. Çünkü yerinde kalkınma en önemli esas. Çünkü bir yeri yerinden yönetmek ve kalkınmayı yerelden sağlamak bizim gibi bu mevkide bulunan insanlar için bir yükümlülüktür” diye konuştu.  
Şenliğe; Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li ve AK Partili Meclis Üyeleri ile Selçuk, Belevi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Görkem Boran

YORUMLAR

  • 0 Yorum