2020 mali bütçe 7 milyar 950 milyon TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi 7 milyar 950 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçenin yüzde 46’sı yatırımlara ayrıldı.

2020 mali bütçe 7 milyar 950 milyon TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi 7 milyar 950 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçenin yüzde 46’sı yatırımlara ayrıldı.

2020 mali bütçe 7 milyar 950 milyon TL
29 Kasım 2019 - 14:55

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üç gün süren bütçe maratonu sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi olarak kabul edilirken, bütçenin yüzde 46’sı yatırımlara ayrıldı. İzmir’in yerel yönetiminin 2020 yılı toplam gider bütçesi 12 milyar 384 milyon TL oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi bütçe görüşmeleri altı saat sürdü.
TUNÇ SOYER
Bütçe görüşmelerinde açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikle meclis üyelerine tespitleri, eleştirileri ve katkıları için teşekkür etti. Bu görüşlerden yararlanacaklarını ifade eden Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ranta ve şaibeyeye prim vermeyen bir belediye olduğunun altını çizdi. Soyer, bu durumun geçmişten beri böyle olduğuna dikkat çekerek, yapılan görüşmeler sırasında rant ve şaibenin konuşlmadığını ve bunun gurur verici bir şey olduğunu kaydetti. “El ele vererek İzmir’i güçlendireceğimize inanıyorum” diye Başkan Soyer, arkalarında çok deneyimli bir bürokrasinin ve 450 yılla yargılanmış, suçsuzluğu anlaşılmış belediye meclis üyelerinin, bürokratların ve başkanların olduğunu söyleyerek, meclisteki herkese tek tek teşekkür ettiğini belirtti.
Açıklamaları esnasında Başkan Soyer, 2025’te Botanik EXPO’suna ve daha sonra da EXPO 2030’a talip olduklarının haberini verdi. Soyer, kentlerin ev sahibi olmasına rağmen EXPO’nun devletlere verildiğini anımsatarak, el ele verdikleri takdirde EXPO’yu İzmir’e getirebileceklerine dikkat çekti.
MUSTAFA ÖZUSLU
Bütçe görüşmeleri esnasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu da söz aldı. Özuslu açıklamasında, ekonominin küçüldüğü, enflasyon ve işsizlik oranının arttığı bir ortamda hazırlanan bütçedeki yatırım miktarına vurgu yaptı. Özuslu, İzmir’i dünya kenti yapmak için çalıştıklarını vurgulayarak, bütçede raylı sistem yatırımlarının öne çıktığı bilgisini verdi. İzmir’li halka konforlu ulaşım sunmak istediklerine dikkat çeken Özuslu, raylı sistem yatırımlarını bazı illerde hükümet üstlenirken, hükümetin İzmir’de böyle bir şeye girişmediğini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak bularak kendisinin yaptığını ifade eden Özuslu, “Elbirliği ile birbirimizi dinleyerek bu mecliste İzmir için çalışacağız. Demokratlığımızı göstereceğiz. Bütçemizin kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“ASIL EVİMİZ SEFERİHİSAR’DA”
Başkan Soyer, bütçe görüşmelerinde gündeme gelen Varyant’taki Başkanlık Konuk Evi, bisikletle işe gitme ve yurt dışı seyahatlerine de değinerek, konulara açıklık getirdi.
İki çocuk babası olduğunu ve mütevazi bir hayat sürdürdüklerini belirten Başkan Soyer, bazı kişiler tarafından “şatoya taşındı” denildiğini hatırlattı. Böyle bir şeyin olmadığını söyleyen Soyer, orada dijital bir kütüphane kurduklarını ve kendilerinin üç oda bir salonda yaşadıkları bilgisini paylaştı. Asıl evlerinin Seferihisar’da olduğunu bildiren Soyer, burayı lojman olarak kullandıklarını dile getirerek, bisiklet kullanmasının gündeme geldiği hakkında şu şekilde konuştu:
 “Bisiklet kullanmam da gündeme geldi. Her sabah bisikletle işe gidiyor, mümkün olan her yere bisikletle gitmeye çalışıyorum. Yurtdışına çıkan belediye başkan algısı ima ediliyor. Biz İzmir’i dünya kenti yapmak istiyoruz. Oturduğunuz yerden dünya kenti yaratamazsınız. Ben gitmezsem sizlerin bana ‘git’ demesi lazım. Gitmezsek, anlatmazsak bu kent patinaj yapmaya devam eder.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum