‘’Abdül Batur, şov yapıyor’’

Ak Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un esnaf dostu olmadığını, şov yaptığını söyledi.

‘’Abdül Batur, şov yapıyor’’

Ak Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un esnaf dostu olmadığını, şov yaptığını söyledi.

‘’Abdül Batur, şov yapıyor’’
09 Şubat 2021 - 13:42

M.Sait Başdaş, düzenlediği basın toplantısında, kahvecilere verilecek desteğin Başkan Batur tarafından şova dönüştürüldüğünü vurguladı. Belediye meclisi toplantısında kahvecilere destek konusunun görüşüldüğünü, plan, bütçe ve esnaf komisyonlarından Ak Partili meclis üyelerinin desteği ile ve oy birliği ile geçtiğini hatırlatan Başdaş, şunları söyledi:
‘’Ama Hukuk Komisyonu’ndaki üyelerin tamamı oybirliğiyle bunun şu anki şartlarda hukuka ve belediyelerin tabi olduğu kanuna aykırı olduğunu önümüzdeki meclislerde görüşülüp usulüne uygun formülize edilip yapılabileceğini kararlaştırıp meclis gündemine almadılar. Sayın Batur, resmi gündemde yayınlanmamasına rağmen meclisten 10 dakika önce apar topar konuyu komisyondan çıkarıp gündeme aldırdı. Biz de bu hukuka uygun değil bu şekilde çekincelerimiz var diyerek çekimser oy kullandık. Kendilerinin söylediği gibi ret oyu kullanmadık. Kendinin bu kadar acele konuyu siyasi malzeme yapmasının sebebi iki yılda Konak’a hiçbir şey yapmadı. Kendi belediye sınırları içerisinde insanlar yağmurdan selden dolayı mahvolmuş. Genel başkan buraya geldiğinde kendisini mağdurmuş gibi gösteriyor (efendim ben istiyorum ama Ak Partili’ler yaptırtmıyor) diyor. Kimse kusura bakmasın 60 ilden büyük bütçesi olan Konak Belediyesi’ni bakkal dükkanı gibi yönetemezsin. Biz kahveci kardeşlerimize yardım etmek edeceğiz bunda bir sıkıntı yok ama usulüne uygun yapalım. Meclis üyelerimizi ve belediyemizi zan altında bırakmayalım. Sayın Batur şov yapacak diye hukuksuzluğa yol açıp üyelerin yargılanmalarına neden olamayız.’’
Ak Parti Konak Meclis üyelerinin pandemi bitene kadar bütün huzur haklarını esnafa bağışlamaya hazır olduğunu belirten M.Sait Başdaş, Başkan Abdül Batur ve CHP’li meclis üyelerini de encümen ve belediye şirketlerinden aldıkları huzur haklarını esnafımıza vermeye davet etti.
Konak Belediyesi’nin esnaftan altı ay boyunca işgaliye parası almadığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirten Başdaş, Ekim ayında esnaftan geriye ve ileriye dönük olarak üç ay peşin işgal parası istendiğini söyledi.
Konak Belediye başkanının sık sık yalan söylediğini beceriksizliğini sözde mağduriyetle örtmeye çalıştığını savunan Başdaş, Konak Belediye Meclisi’nde alınan kararların yüzde 98’inin oy birliği ile alındığını vurguladı.
Başdaş, Tepecik belediye binası projesi nedeniyle bir çok esnafın mağdur edildiğini, şunları söyledi:
‘’Geçen dönem Tepecik pazar yerinin olduğu bölge belediye binası yeri olarak seçildi. o zaman Tepecik pazarında 94 tane esnaf vardı. Esnafları tahliye ettik. Belediyemize ait içinde kiracı olan benzinliği mahkemeye vererek, sözleşmesini uzatmadık. Mimari projesi de çizildi harçları yatırıldı. Batur Başkan seçildikten sonra ise buradan vazgeçti. Neden vazgeçildiğini sorduğumuzda ise (halk istemiyor) dedi. Ama bizim yaptığımız araştırmalarda o bölgede bulunan muhtarlarımız ve halkımız Konak Belediye binasının orada yapılmasını istiyordu. Yıllardır oradaki birçok esnafı mağdur etti belediye. Belediyenin milyonlarca lira zararı var bunca zararın vebali ne olacak? Bir dönemin en hareketli yerlerinden bir tanesi olan Tepecik Pazaryeri artık hayalet kent gibi. Her gelenin bir önceki projeleri çöpe attığı bir yönetim anlayışı hakim Konak’ta.’’
M.Sait Başdaş, ilçeden son 11 yılda 68 bin, son 2 yılda 12 bin insanın göç ettiğini sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum