Bayraklı için, belediye ve Siemens birarada

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Siemens Turkei Başkan Vekili Hakan Özdemir’i makamında ağırladı. Sandal, “Bayraklı’nın var olan potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Bayraklı için, belediye ve Siemens birarada

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Siemens Turkei Başkan Vekili Hakan Özdemir’i makamında ağırladı. Sandal, “Bayraklı’nın var olan potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Bayraklı için, belediye ve Siemens birarada
18 Ekim 2019 - 17:32

Bayraklı’da hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, akıllı kent, enerji üretimi ve “dünya çocuk ve gençlik kenti” projeleri konuşuldu.
SİEMENS’TEN, PROJELERDE BAYRAKLI’YA DESTEK
Serdar Sandal, göreve geldiğinden bu yana geleceğin Bayraklı’sını inşa etmek için birçok çalışmaya imza attı. Bu kapsamda yine bir çalışma ile Siemens Türkei Genel Müdür Yardımcısı Hakan Özdemir ile bir araya gelen Sandal, toplantıda ortak projeleri ele aldı. Bayraklı’nın geleceğine doğrudan etki edecek projelerin tartışıldığı toplantıda işbirliği olanakları görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda Bayraklı’nın, akıllı kent uygulamasında pilot bölge olabileceği belirlendi. Akıllı Kent projesi ile etkin bir şehir yönetimi kurulabileceği ve bilgi ve iletişim teknolojileri ile yaşam kalitesinin arttırılabileceği vurgulandı. Siemens’in, Bayraklı Belediyesi’ne güneş enerjisi panelleri kurarak, belediyenin kendi enerjisini üretmesine olanak sağlanabileceğinin konuşulduğu toplantıda, Siemens, Bayraklı'nın ‘dünya çocuk ve gençlik kenti’ vizyon projesinin hayata geçirilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili de birlikte çalışılabileceğinin haberini verdi.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı’nın var olan potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması için çabaladıklarını ve çalıştıklarını vurgulayarak, Siemens’in yapmış olduğu ziyaretten memnuniyetini paylaştı. Başkan Sandal konuşmasında, hazırladıkları vizyon projelerle Bayraklı’yı marka kent haline getirmek istediklerini belirtti.
“SİEMENS İLE İŞ BİRLİĞİ İSTİYORUZ”
Siemens ile teknolojik alanda iş birliği planladıklarını açıklayan Sandal, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek, doğa dostu enerjiyi özendirmek için güneş panelleri kurmayı hedeflediklerini kaydetti. Bunun hayata geçirildiği takdirde Bayraklı Belediyesi’nin tüm enerjisi yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş olacak. Uzun vadede diğer birimlerimizin de enerjisini bu yolla sağlamayı düşündüklerini ifade eden Sandal, aynı şekilde akıllı kent uygulaması için de Siemens ile iş birliği yapmak istediklerini vurguladı. Böylece bürokrasiyi azaltarak, daha katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını yerleştireceklerini bildiren Başkan Sandal, “Tüm bunların yanında, Siemens’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra ‘dünya çocuk ve gençlik kenti’ vizyon projemize de partner olması ile ilgili görüşüyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum