Bergama’da yüzme bilmeyen kalmasın!

Bergama “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesini hayata geçirdi. Proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle start aldı.

Bergama’da yüzme bilmeyen kalmasın!

Bergama “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesini hayata geçirdi. Proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle start aldı.

Bergama’da yüzme bilmeyen kalmasın!
21 Aralık 2019 - 10:44

Bergama Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle başlayan proje kapsamında engelli öğrenciler de yüzme öğrenecek. Projenin açılış törenine ise, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, İl Gençlik ve Spor İşleri Şube Müdürü Enver Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Uğur Abacı, öğretmenler, öğrenciler, kursiyerler ve aileler katılım gösterdi.
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu yaptığı açılış konuşmasında, Bergama’da yediden yetmişe herkesin sporu bir yaşam şekli haline getirebilmesi için çalışmayı ilke edindiklerine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedef doğrultusunda süratle çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Koştu, göreve geldikleri ilk günden çalışmalarına start verdiklerini açıkladı. Bu kapsamda çalışmalarının koordinasyonu için ilk etapta Belediye bünyesinde Spor İşleri Müdürlüğü’nü kurduklarını bildiren Koştu, “Tabii Bergama Belediyespor Kulübümüz’de bu çalışmalarımızda lokomotif görevi üstleniyor” dedi. Çalışmaları koordine etmek için bu müdürlüğü süratle çalışır hale getirdiklerini dile getiren Başkan Koştu, “Bugün burada ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesini Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Belediyemiz işbirliği ile başlatmanın sevincini yaşıyoruz. Ayrıca Badminton, Tekvando, Futbol, Voleybol, Kort Tenis, yüzme, Judo ve Basketbol branşında çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. Konuşmasının devamında, önümüzdeki süreçte Bergama’da sporun her dalında yüzlerce sporcu yetiştirilmesine çaba harcayacaklarına dikkat çeken Koştu, “Sokaklar Bizim” projesi kapsamında ilerleyen günlerde, Okçuluk, Oryantrik, Atletizm, Masa Tenisi, Satranç, Bocce, Dart, Karete gibi birçok spor dalında okulları kapsayan alt yapı çalışmalarını da yapacaklarını vurguladı.
Başkan Koştu projede verilecek eğitim hakkında bilgilerini paylaşırken, her öğrencinin haftada iki saat olmak üzere bir aylık kurs göreceğini ifade etti. Başlangıç olarak şu anda 12 grubun açıldığını bildiren Koştu, her grubun 40 öğrenciden oluştuğunu, Mart sonuna kadar devam edecek projede toplam 480 öğrencinin eğitim almış olacağını söyledi. Başkan Koştu, ayrıca Bergama Belediyesi bünyesinde bulunan Rahmi Yeşilsoy Engelli Yaşam Merkezi’nde öğrenim gören çocuklara da yüzme öğreteceklerini dikkatle vurgulayarak, “Bu çocuklarımızın da yüzme kursuna gelirken gözlerindeki mutluluğu görmek bize ayrı bir heyecan ve çalışma azmi veriyor” şeklinde açıkladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum