Kültürpark’ta “Lezzetli Kış Şöleni”

Bu yıl ilk defa İZFAŞ tarafından düzenlenen “Lezzetli Kış Şöleni” meraklılarına kapılarını açtı. Şölen, 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Kültürpark’ta “Lezzetli Kış Şöleni”

Bu yıl ilk defa İZFAŞ tarafından düzenlenen “Lezzetli Kış Şöleni” meraklılarına kapılarını açtı. Şölen, 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Kültürpark’ta “Lezzetli Kış Şöleni”
21 Aralık 2019 - 10:50

İlk kez bu yıl düzenlenen “Lezzetli Kış Şöleni”nin ev sahipliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı. Birbirinden farklı yiyecek ve hediyelik eşyanın bulunduğu şölen ile İZFAŞ harika bir etkinliğe imza attı. Kültürpark’ta açılışı gerçekleşen “Lezzetli Kış Şöleni”ne ilgi büyük oldu. Etkinliğin onur konuğu ili ise Hatay’dı. Bunun yanı sıra lezzet şöleninde Türkiye’nin birbirinden farklı illerinden harika lezzetlerle stantlarında İzmirlileri bekliyor. Ayrıca farklı illerin ilçeleri de mevcut. Etkinlik alanı yalnızca harika lezzetlerin stantlarıyla değil aynı zamanda eğlence noktaları ve hediyelik eşya stantlarına da yer veriyor. Etkinlikte, Başkan Soyer ve Başkan Savaş beraber katılımcılara künefe ikram ettiler.
AÇILIŞ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE YAPILDI
Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan kortej ile açılışını gerçekleştiren Lezzetli Kış Şöleni’ne katılım çoktu. Kortej yürüyüşünde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları vardı. Ayrıca İzmirliler de kortej yürüyüşüne katılarak etkinliğin açılışına tanıklık ettiler. İzmir etkinliklerinin olmazsa olmazı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde gerçekleşen korteje aynı zamanda animatörler de eşlik etti. Açılış korteji renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.
Açılış konuşmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Hatay Büyükşehir Belediye
Başkanı Lütfü Savaş söz aldı.
TUNÇ SOYER
Onur konuğu olan Hatay’ın, birbirinden güzel, kendine özgü gastronomik değerleri, yöresel lezzetleri ile İzmirlilerin damağını şenlendireceğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılına girilmesine sayılı günler kala, İzmir’de yeni yıla çok keyifli, renkli bir şölenle merhaba dediklerini ifade etti. Yediden yetmişe binlerce İzmirlinin bu şölen ile, yılbaşı kutlamalarıyla özdeşleşen buz pateninden dev kar küresine, atlı karıncadan hediyelik eşyalara, eğlenceli etkinliklerden yöresel ürünlere kadar birçok etkinlikle yeni yıla gireceğini kaydeden Başkan Soyer, yeni yıl için iyi dileklerde bulundu.
LÜTFÜ SAVAŞ
Medeniyetler şehri Hatay’dan İzmir’e selam getirdiklerini dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, İzmir’e gelirken yıllardır biriktirdikleri güzel yemeklerinden bazılarını da getirdiklerini, kalanlarını da Hatay’da yemek üzere İzmirlileri Hatay’a davet ettiğini söyledi.

 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum