CHP’li Purçu Esendereli Romanlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Esendereli roman vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’li Purçu buluşmada, roman vatandaşların sorunlarını, taleplerini dinleyerek çözüm yolları aradı.

CHP’li Purçu Esendereli Romanlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Esendereli roman vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’li Purçu buluşmada, roman vatandaşların sorunlarını, taleplerini dinleyerek çözüm yolları aradı.

CHP’li Purçu Esendereli Romanlarla buluştu
23 Aralık 2019 - 13:37

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, seçim varmışçasına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. CHP’li Purçu, bu defa Esendereli roman vatandaşların sorunlarını dinledi. Purçu, roman vatandaşlara, başarı hikayelerini birlikte yazacaklarının mesajlarını verdi. Roman vatandaşlar ve CHP’li Purçu buluşmasına, İzmir Büşükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Proje Uzmanı Dr. Osman Sirkeci, Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm, Batı Anadolu Kadın ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Zerrin Ak da katılım gösterdi. Romanların dinletileri ile karşılanan Purçu’ya ilgi büyük oldu.
Purçu ziyaret esnasında Roman vatandaşların sorunlarını tek tek dinledi. Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan sorunların çözümü için gece gündüz çalıştığını dile getiren Purçu, “Bizde gün kendiliğinden gelişir: sosyal güvencen yok, yiyeceğin yok, sen ne yapıyorsun diyen yok, o gün hangi iş çıkarsa o işe gidilir” dedi. Kendilerinin bir çerçeve çizilmiş ve onun dışına çıkamadıkları şeklinde tanımlayan CHP’li Purçu, çocukların da dışarıdaki dünyayı bilmediğine parmak bastı. Purçu, “Bize dar gelen bu kabı karacağız” diyerek, makus talihlerini birlikte değiştireceklerini dikkatle ifade etti.
Cümlelerinin devamında teknolojiye değinen Purçu, el sanatlarının da önemine dikkat çekerek şu şekilde konuştu:
Romanlar Hindistan’tan çıktığından bu yana el sanatlarını sürdürüyorlar, yetenekleri var. Bizim eskiden mesleklerimiz vardı. Müzisyenlik yapıyor karnımızı doyuruyorduk. Kimseye ihtiyacımız yoktu. Artık,  eski mesleklerimizi yapamıyoruz. Sepetçilik, kalaycılık, at arabacılık bitti. Müzisyenlik zaten bitti. Bir org çıktı elli tane ses çıkarıyor. Keman çalan azaldı. Çağa ayak uyduramadık, teknolojiye yenik düştük çünkü eğitimimiz yok. Mahallelerde eğitim merkezleri çoğaldığında Roman çocukları da dış dünyaya açılacak.”
CHP’li Purçu son olarak, bin yıldan beri kendilerine uzanan el olmadığına vurgu yaparak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinin roman vatandaşlar konusunda önemli hizmetleri planladığının müjdesini verdi. Buluşmaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Proje Uzmanı değerli akademisyen Dr. Osman Sirkeci ile birlikte geldiklerinin bilgisini veren Purçu, “Bizlere nefes aldıracak geleceğe güvenle baktıracak proje hazırlıkları içerisindeler. Sorunlarımızı anlatacağız. Çözüm önerilerimizi sunacağız. Romanların başarı hikayelerini birlikte yazacağız” diye konuştu.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum