“Dönüştürelim doğa kazansın”

Konak Belediyesi, İzmir'de çıkan orman yangınlarının ardından yeşillendirme çalışmaları için yeni bir proje uygulayacakları bilgisini verdi. Projeyi Konak Belediyesi ve Ege Orman Vakfı birlikte gerçekleştirecek. Konak'ta elektronik atıklar toplanıp ormana dönüştürülecek.

“Dönüştürelim doğa kazansın”

Konak Belediyesi, İzmir'de çıkan orman yangınlarının ardından yeşillendirme çalışmaları için yeni bir proje uygulayacakları bilgisini verdi. Projeyi Konak Belediyesi ve Ege Orman Vakfı birlikte gerçekleştirecek. Konak'ta elektronik atıklar toplanıp ormana dönüştürülecek.

“Dönüştürelim doğa kazansın”
25 Ağustos 2019 - 11:49

Konak Belediyesi, Ege Orman Vakfı ve atık yönetimi firması özellikle İzmir olmak üzere Türkiye'de ki  ağaçlandırma çalışmalarına destek için ortak karar aldı. Kampanyanın adı, “Dönüştürelim Doğa Kazansın” oldu. Karar gereğince Ege Orman Vakfı, Konak’ın belirli noktalarına herkesin elektronik atıklarını atabileceği kutular yerleştirecek ve kutularda biriken atıkları alarak İzmir Atatürk Sanayi Bölgesi’ndeki merkezinde geri dönüşümü sağlanacak. Atıkların içeriğinde bulunan cıva, kurşun, fosfor, CFC gazı gibi zararlı maddeler atık firması ayrıştırılaracak ve bu maddelerin ayrıştırılıp bertaraf edilmesi sonucunda Ege Orman Vakfı’na fidan ve doğa eğitimi bağışı yapacak. 

Atıktan Ormanlar Projesi, Ege Orman Vakfı’na destek yaratıyor. "Dönüştürelim Doğa Kazansın” ismiyle yürütülecek kampanya Türkiye’deki orman varlığının büyümesine katkı sağlayacak.

Batur : Vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, atık haline gelmiş elektronik cihazların içindeki ağır metaller yüzünden çevre ve insan sağlığına zarar verdiğine dikkat çekti, “Biz ilçemizde daha yaşanılır bir hayat kurmak için göreve geldik. Adımlarımızı da bu bilinçle atıyoruz. Geçtiğimiz hafta Konak’ta hemşehrilerimizin evlerinde biriken ilaçların toplanarak imha edilmesini sağlayacak kampanyamızı da başlatmıştık. Şimdi elektronik atıkların geri dönüşüme gitmesini sağlıyoruz. Üstelik bu işbirliği Ege Orman Vakfı’na destek oluşturuyor. Biliyorsunuz çok büyük bir felaket yaşadık ve ciğerlerimiz saydığımız ormanlarımız yandı. Bu acıyı sarmak için üzerimize düşen ne varsa yapacağız ve işte kurulan bu işbirliği de bu bakımdan önemlidir. Toplanan bağışları, Ege Orman Vakfı ile birlikte karar vereceğimiz bir noktada Ormana dönüştüreceğiz. Geleceğimize umut katacak bu orman için duyarlı vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz ” dedi.

Ege Orman Vakfı yetkilileri, "İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile gerçekleştireceğimiz projemizin hedefi; sanayi ve iş dünyası başta olmak üzere elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik ederek, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak. Ülkemizde her yıl 500 bin ton elektronik atık çıkmakta, bu rakam her yıl yüzde 10 oranında artmaktadır. Elektronik cihazların üretiminde; kurşun, kadminyum, civa gibi birçok ağır metal bulunmakta olup, atık haline gelmiş elektronik cihazların, çevre ve insan sağlığına etkilerini azaltmak için kaynağında ayrı toplanmalarını ve geri dönüşüme kazandırılmaları önemlidir. projemiz geri dönüşüm ekonomisine katkı koyacak ve ülkemiz yeni orman alanları kazanacak. Aynı zamanda doğayı seven ve koruyan nesiller yetiştirmek için doğa eğitimlerine katkı verilmiş olacak. Atıktan Ormanlar Projesi, 'Dönüştürelim Doğa Kazansın' kampanyası için doğaseverlerin desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum