Efes Selçuk’ta beş önemli açılış

Efes Selçuk Belediyesi, Deppo Efes Masal Evi, Bademlik Gökkuşağı Parkı, Efes Engelsiz Yaşam Merkezi, Gazi Çocuk Kafe ve Artemis Heykeli’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenlerine İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer de katılım gösterdi.  

Efes Selçuk’ta beş önemli açılış

Efes Selçuk Belediyesi, Deppo Efes Masal Evi, Bademlik Gökkuşağı Parkı, Efes Engelsiz Yaşam Merkezi, Gazi Çocuk Kafe ve Artemis Heykeli’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenlerine İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer de katılım gösterdi.  

Efes Selçuk’ta beş önemli açılış
26 Kasım 2019 - 14:22

Efes Selçuk Belediyesi, semtin için farklı anlamlar ifade eden beş yerin açılışını gerçekleştirdi. Açılışlara Başkan Soyer tek tek katıldı. Efes Selçuk’un simgesi Artemis Heykeli 20 yıl aradan sonra eski yeriyle buluşturuldu. Başkan Soyer, Masal Evi, Bademlik Gökkuşağı Parkı ve Gazi Çocuk Kafe açılışlarında çocuklarla birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. Başkan Soyer’e, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel eşlik etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında, açılışı yapılan projelerin büyük bir bölümünün çocuklarla ilgili olması nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. Yerel yönetimler olarak yapacakları en kıymetli işlerin başında belki de çocuklara yatırım yapmanın geldiğini ifade eden Soyer, “Çünkü çocuklar, bizim en değerli varlıklarımız” dedi. Yetişkinler olarak çocukların sadece yarınına değil, bugününe, şu anına odaklanmaları gerektiğini ve çocuklar üzerinde kendi isteklerimize değil; onların ihtiyaçlarına yoğunlaşmaları gerektiği açıklamasında bulundu. Soyer konuşmasının devamında, dana öncesinde Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde faaliyete geçirdiği Çocuk Meclisi projesini, İzmir’de de düzenleyeceğinin müjdesini verdi. Çocukların yaşadıkları şehirlerde söz sahibi olması gerektiğine inandığını vurgulayan Soyer, bu düşünceyle Türkiye’nin ilk çocuk Belediyesi’ni Seferihisar’da açtıklarını hatırlattı ve “Önümüzdeki süreçte bunu, İzmir’de de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Efes Selçuk Belediyesi, açılışlar arasında Artemis Heykeli için ayrı bir açılış töreni organize etti. Semtin simgelerinden Artemis Heykeli’nin 20 yıl önce bulunduğu yere yeniden konulması nedeniyle ayrı bir önem taşıyan bu organizasyonda Soyer, 20 yıl önce kaldırılan heykelin, aynı yerde yeniden kent meydanıyla buluşmasından dolayı heyecanını dile getirdi. Sadece Efes Selçuk için değil, tüm İzmir için çok önemli olan Güzel Artemis Heykeli’nin yeniden kent meydanıyla buluşmasının, herkesi çok heyecanlandırdığına dikkat çeken Soyer, “Adına dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı inşa edilen Efesli Artemis, Antik Efes’i bir dünya kenti yaparak zenginleşmesini sağlamış, bu coğrafyanın en önemli değerlerinden biridir” dedi.
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise açılışla ilgili konuşmasında Artemis Heykelinin kentin belleğinin bir parçası olduğunun altını çizdi. Sengel, “Artemis'i tekrar bu meydana dikelim ki herkes buranın Artemis'in bereketli elinin değdiği topraklar olduğunu bilsin” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında, mega projeler yerine halka dokunan projelere önem verdiklerine vurgu yapan Başkan Sengel, çocuklar ve engelliler için açılışını gerçekleştirdikleri projelere dikkat çekti. Başkan Soyer’in desteğini de unutmayan Sengel, Soyer’in ciddi anlamda her türlü katkısının olduğunu dile getirerek Selçuk’a yaptığı değerler için kendisine teşekkürlerini sundu. Yedi buçuk aydır Tunç Soyer’in Efes Selçuk’u hiç yalnız bırakmadığını paylaşan Sengel, Soyer’in de kendileri kadar Selçuk’a önem verdiğini belirtti. Sengel cümlelerini tamamlarken, “Bizimle ilgili alınacak tüm kararlarda bizim yanımızda olduğunu çok net bir şekilde ispat ediyor, o yüzden tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum