Türkiye’de Öğretmen Olmak!

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği “Türkiye’de Öğretmen Olmak” konulu panel düzenledi. Konak Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen panel Konak Belediyesi Selehattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde katılımcılarla buluşturuldu.

Türkiye’de Öğretmen Olmak!

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği “Türkiye’de Öğretmen Olmak” konulu panel düzenledi. Konak Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen panel Konak Belediyesi Selehattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde katılımcılarla buluşturuldu.

Türkiye’de Öğretmen Olmak!
26 Kasım 2019 - 14:44

Panelin açılışında Konak belediye Başkanı Abdül Batur söz aldı. Panelin yönetimini ise Eğitim-Yönetici Mustafa Özdemir üstlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İvriz Köy Enstitüsü’nden İsmihan Şirin, Eğit-Der İzmir Şube’den Kadınşah Bursa, Eğitim İş 2 No’lu Şube’den Dr. Yasin Kayış ile atanamayan öğretmen Ümit Kul ise panele konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca panele, Köy Enstitüleri mezunu öğretmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Konak Belediye Meclis üyeleri katılım gösterdi
24 Kasım Öğretmenle Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, panelden bir saat öncesinde, 92 yaşındaki ilkokul öğretmeni Neriman Oğuzer’i ziyaret ettiği bilgisini paylaştı. Her 24 Kasım’da onu ziyaret etmekten, elini öpmekten gurur duyduğunu dile getiren Başkan Batur, Oğuzer’in de köy enstitüsü mezunu olduğunu bildirdi. Oğuzer’in, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, laik anlayışla üretken bir insan, toplum nasıl yetiştirilir bunu göstermiş çok güzel bir örnek olduğunu kaydeden Başkan Batur, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Her şeyin temeli önemlidir. Bizim de temelimizi sağlam attı; ona minnettarım. Bizleri Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yetiştiren tüm öğretmenlerimize borcumuz büyük ve ödememiz de mümkün değil. Bizi yetiştiren, bizi bugün olduğumuz insanlar haline getiren öğretmenlerimize bir hayat borçluyuz.”
“SİZİN BAŞARINIZ, CUMHURİYET’İN BAŞARISI OLACAK”
Başkan Batur, bir ülkenin topyekun kalkınması için anahtarın sadece eğitim olduğunun altını çizerek, her alanda eğitime önem veren ülkelerin hızla geliştiğine dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de eğitime büyük önem verdiğine vurgu yapan Batur, Atatürk’ün, eğitimin memleketin en uzak köşelerine kadar yaygınlaşmasını istediğini hatırlattı. Atatürk’ün eğitimin bilime dayalı olmasını istediğini ve öğretmenlere büyük değer verdiğini dile getiren Başkan Batur, Atatürk’ün öğretmenlere seslenerek söylediği, “Sizin başarınız, Cumhuriyet’in başarısı olacaktır” sözlerini anımsattı. Bugün de öğretmenlerin başarısının Cumhuriyet’in başarısı olacağını ifade eden Batur, “Bugün aydınlık yarınlara dair umudumuzu hâlâ koruyabiliyorsak, daha güzel günlerin geleceğine inanıyorsak bu her şeyden önce, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin var olduğunu bildiğimiz içindir” diye konuştu. Ayrıca Batur, açıklamaları esnasında CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın partinin eğitim ve spor politikalarının gelişmesine büyük katkı sunduğuna vurgu yaptı. Batur, Kaya’nın panele katılımının büyük önem arz ettiğini de cümlelerine ekledi.
YILDIRIM KAYA
Panelde konuşma yapan bir diğer kişi ise Yıldırım Kaya’ydı. Kaya sözlerini sürdürürken Atatürk’ün cümlelerinden örnekleri paylaştı. Atatürk’ün henüz Cumhuriyet ilan edilmeden, Büyük Taarruz henüz olmamışken, İzmir henüz düşmandan kurtulmamışken yaptığı konuşmalarda, ‘muallimler ve muallimeler’ dediğini, kadının adının olmadığı bir coğrafyada kadınların öğretmen olabileceğinin altını çizerek söylediğini belirten Kaya, öğretmeni, öğretirken öğrenen, heyecanını asla kaybetmeyen olarak tanımladı. Kaya, “Yolumuz demokrasi devrimlerinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in yoludur” dedi.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum