EÜ’de “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”

Ege Üniversitesi, Rektör Necdet Budak’ın önderliğinde bir ilke daha imza attı. Ege Üniversitesi “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası” organizasyonunu gerçekleştirdi.  Etkinlik, Ege Üniversitesi’nin sağlık alanında dünyanın en iyileri arasında yer alması hedefiyle yapıldı.

EÜ’de “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”

Ege Üniversitesi, Rektör Necdet Budak’ın önderliğinde bir ilke daha imza attı. Ege Üniversitesi “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası” organizasyonunu gerçekleştirdi.  Etkinlik, Ege Üniversitesi’nin sağlık alanında dünyanın en iyileri arasında yer alması hedefiyle yapıldı.

EÜ’de “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”
24 Kasım 2019 - 14:20

“Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”na farklı disiplinlerden yaklaşık 600’e yakın akademisyen, sağlık sektörü çalışanı ve bürokrat katılım gösterdi. Ege Üniversitesi bu organizasyon ile üniversitenin interaktif, stratejik ve vizyoner yol haritasını çıkarmayı hedefledi.
Ege Üniversitesi’nin interaktif, stratejik ve vizyoner yol haritasını çıkarmak amacıyla sağlık alanında multidisipliner olarak yaptığı “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası” farklı disiplinlerden yaklaşık 600’e yakın akademisyen, sağlık sektörü çalışanı ve bürokratın katılımı ile gerçekleştirildi. Şura’da, “Sağlığın Geleceği ve Değişim Gündemi ve Üniversite Araçları” ve “ İyi Yaşamın Merkezi İzmir, Sağlıklı Yaşamın Öncüsü Ege Üniversitesi” ana başlıklarında gün boyunca beyin fırtınaları yapılarak, konular tartışıldı. Şura’ya katılan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz sağlıklı yaşamın geleceği konusunda fikirlerini paylaştı.
REKTÖR NECDET BUDAK
Rektör Budak şurada gerçekleştirdiği konuşmasında, güçlü bir sağlık altyapısına ve nitelikli bilim insanı potansiyeline sahip olan Ege Üniversitesi’nde son iki yılda uygulamaya koydukları projelerle sağlık turizmi ve tematik alanı ile sağlık konseptine yönelik önemli bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu potansiyeli Türkiye’nin gelişimine daha fazla ortaya koymak ve görünür kılmak için Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nı düzenlediklerini aktaran Rektör Budak, Türkiye’nin sağlık politikalarına katkıda bulunma, üniversitenin sağlık alanında dünyanın en iyileri arasında yer alması hedefi ile Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nı yoğun bir katılım ve heyecanlarla gerçekleştirdiklerini belirtti. Şuranın,  sağlık alanı özelinde,  disiplinlerarası çalışmalar yürüten öğretim elemanlarını ve dış paydaşların temsilcilerini bir araya getirdiği bilgisini veren Rektör Budak, bu şuradan elde edecekleri sonuçlarla üniversitenin sağlık alanındaki değişim gündemine daha fazla odaklanacaklarını vurguladı. Ege Üniversitesi’ni sağlığın geliştirilmesi konusunda bir cazibe merkezi haline getirmek için var gücüyle çalışacaklarına vurgu yapan Rektör Budak, “Ayrıca sağlık alanında stratejik bir çerçeve belirleyip daha vizyoner bir yol haritası ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Araştırma üniversitesi olma hedefimize bir adım daha yaklaştığımız ifade etmek isterim. Tüm akademisyenlerimizle, devletimizin üst makamları ile el ele tek yürek olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Şuradan aldığımız ışıkla üniversitemiz için İzmir ve ülkemiz için daha çok çalışacağız” diye konuştu.
İnteraktif bir katılım yöntemi ile gerçekleştirilen şuradan elde edilen sonuçlarla hazırlanacak ayrıntılı rapor Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kuruluna sunulacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum