“Hissederek müzik yapıyorum”

88. İzmir Enternasyonal Fuarı, 5 kıtada 40'tan fazla ülkede sahne alan ünlü keman virtüözü, Ara Malikian’ı ağırladı.

“Hissederek müzik yapıyorum”

88. İzmir Enternasyonal Fuarı, 5 kıtada 40'tan fazla ülkede sahne alan ünlü keman virtüözü, Ara Malikian’ı ağırladı.

“Hissederek müzik yapıyorum”
11 Eylül 2019 - 13:45

Müzikle insanları mutlu etmek istediğini söyleyen Malikian, “Müzik bence insanları birleştirir. İnsanlara bir şeyler hissettirir ve ruhlarını özgür bırakır. Benim de yapmaya çalıştığım şey bu. İnsanları mutlu etmeye çalışıyorum. Onların ruhuna daha çok hitap etmeye çalışıyorum. Bu benim de duygularımı özgür bırakıyor. Düşünmüyorum, sadece hissediyorum ve müziğimi yapıyorum” dedi.
 
FUARIN ENERJİSİ MUHTEŞEM
 
Fuar’dan övgü ile bahseden Malikian, İzmir hakkındaki düşüncelerini de belirtti. İzmir’in çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Malikian, “25 yıl önce İzmir’de Senfoni Orkestrası’nda çaldım. Burada çok değerli müzisyen dostlarım var. Sanata ve sanatçıya değer veriyor. Fuarın enerjisi muhteşem. İnsanlar çok önceden gelmiş ve konseri beklemeye başlamış. Bu da bizi oldukça motive etti. Burada olduğumuz için çok heyecanlı ve mutluyuz” diye konuştu.
  
İZFAŞ tarafından bu yıl 88.si gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal fuarı İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenleniyor. Fuarda yapılan Çim Konserleri özel sanatçıları ağırlayarak İzmirli müzikseverlere keyifli ve heyecanlı anlar yaşattı.
 
SON YABANCI KONUK MÜZİKSEVERLER İLE BULUŞTU
 
Çim konserlerinin sonuncu yabancı müzisyeni Lübnanlı Ara Malikian’dı. Malikian, dünyanın en önemli keman viztüözlerinden biri ünvanına sahip. Konserde müzikseverlere büyülü anlar yaşatan usta kemancı 7 kişilik müzisyen grubu ile aynı zamanda konser esnasında seyircilerle kısa sohbetler ederek konukların gönlünde taht kurdu.
 
İzmir Fuarı’nın diğer tarafında yer alan Rock&More sahnesinde ise Mor ve Ötesi vardı. Sahnede “Araf”, “Cambaz”, “Yaz Yaz” ve “Bir Derdim Var” isimli şarkılarını söyleyen grup gelenlere heyecanlı anlar yaşattı. Magamo sahnesinde ise jaz müziğinin güçlü sesi Jehan Barbur yer alarak müzikseverlere eşsiz anlar yaşattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum