"Eğitimde adalet sağlanmalıdır"

Balçova Belediyesi, gençlere çeşitli destekler sağlayarak onların eğitim alanında daha da motive olmalarını amaçlıyor.

"Eğitimde adalet sağlanmalıdır"

Balçova Belediyesi, gençlere çeşitli destekler sağlayarak onların eğitim alanında daha da motive olmalarını amaçlıyor.

12 Eylül 2019 - 11:31

Öğrencileri teşvik etmek için daima çalışan Balçova Belediyesi bu kez de 430 öğrenciyi sevindirdi. Balçova Termal Otel’de bir tören gerçekleştiren Belediye, törende başarılı ve sıralamaya giren öğrencilerin her birine Nutuk, bilgisayar, plaket vererek onları ödüllendirdi ve gençlerin mutluluğuna ortak oldu.
 
Balçova Belediyesi tam 12 yıldır üniversiteyi kazanan gençlere tören eşliğinde çeşitli hediyeler veriyor. Üniversite sınavında başarılı olan gençleri bu yıl da ödüllendiren belediye, eğitime teşvik oranının yükselmesini amaçlıyor.
 
BÜTÜN ÇOCUKLAR EŞİT DOĞAR
 
Törende konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, eğitimde adalet vurgusu yaptı. Çalkaya, eğitim düzelmeden, ülkenin gelişmesi ve ileriye gitmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük sorunları eğitim sisteminin olumsuzluklarından kaynaklanıyor. Bunun için de ilk önce eğitimde adalet sağlanmalıdır. Bütün çocuklar eşit doğar, devletin de ana görevi çocukların eşit eğitim almasını sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde eğitim kalitesi velilerin cüzdanlarındaki parayla orantılı hale geldi. Biz bu adaletsizliği gidermek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Törene CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Konuşmalarının ardından gençleri tebrik ederek onlara hediyelerini takdim eden Başkan Çalkaya, “Hedefimiz eşit ve kaliteli eğitim” dedi.

Balçova Belediyesi eğitim alanında yaptığı faaliyetler ile halkın beğenisini toplamaya devam ediyor. 430 genci aileleri ile birlikte ağırlayan Belediye, nutuk, bilgisayar ve plaket dışında, dışarıda okul kazanan öğrencilere de ulaşım bedeli sağladı. Üniversite sınavının farklı puan türünde dereceye giren 12 öğrenciye ise ayrıca hediye çeki veren Başkan Çalkaya ve ekibi, eğitimin iyileştirilmesi ve kalitesinin atması için çabalamaya devam ediyor. Gerçekleşen törende Mütercim Tercümanlık Bölümünü okumaya hak kazanan bedensel engelli Dilasu Madran’a ise başarılarından dolayı özel ödül takdim edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum