Hukukta Kadın ve Erkek Avukat yoktur, Avukat vardır!

Hukukta Kadın ve Erkek Avukat yoktur, Avukat vardır!

Hukukta Kadın ve Erkek Avukat yoktur, Avukat vardır!
27 Ocak 2020 - 13:30

İzmir Barosu Avukatlarından Elif Akar, iyi bir ceza avukatı olmak için okul bittikten sonra çok çalıştığını ve başarılı olmaya çalıştığını belirterek, “Hukukta kadın veya erkek avukat yoktur. Avukat vardır. O da hukukun tecelli etmesi için çalışır ”dedi.
İzmir Barosu Avukatlarından Elif Akar ile ceza hukukunda kadın avukat olmak üzerine söyleşi yaptık. Kadının hukuktaki yerini,  özellikle ceza hukukundaki yerini Avukat Akar’a sorduk.
‘Suçu kesinleşene kadar herkes masundur’
‘Mağdur insanları da birinin savunması gerekiyor. Katil suçu yüklenen bir sanık dahi suçu kesinleşene kadar masumdur aslında. Titiz bir çalışma ile gerçekleri ortaya çıkartmak istiyorum. Adaletin korunmaya ve geliştirilmeye ihtiyacı var. İnsanlar ve dünya değişir, gelişir. Hukuk kuralları da insanlarla birlikte değişmeli be geliştirilmeli.’

‘Hukuk fedakârlık isteyen bir meslek’
‘Bu mesleği yapan insanlar kendinden taviz veriyor ve çoğu zorluğa göğüs geriyor. Meslektaşlarımı kadın erkek olarak ayırmak bence zor. İhtiyacımız olan empati, iyi bir dinleyici olmak, sorunları idrak edip çözüm odaklı olmak. Hepimiz kendimizden ödün veriyoruz. Fedakârlık isteyen bir meslek. Kişinin bu psikolojiye uygun olması ve mesleğini sevmesi gerekir diye düşünüyorum
‘Avukat olarak doğru yerde yetişmek çok önemli’
“Artık çoğu kadın avukatın silahı var. Kendine güvenmek çok önemli. Kendini geliştirmiş, yetiştirmiş olmalı ve karşısına çıkabileceği zorlukları öngörebilmeli gerçekten. Avukatların alın teri ile para kazandığına inanıyorum ve meslekte gerçekten oturduğum yerden terlediğim anlar oluyor. Bilgi güçtür. Ama bu meslekte doğru yerde yetişmediysen, iyi bir çevren yoksa sadece kanun maddeleri ve içtihatlarla ilerlemek çok zor.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum