İki önemli kişi İzmir felaketi için bir arada

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp, Menderes ve Seferihisar ilçelerine kadar yayılan yangın hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü.

İki önemli kişi İzmir felaketi için bir arada

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp, Menderes ve Seferihisar ilçelerine kadar yayılan yangın hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü.

İki önemli kişi İzmir felaketi için bir arada
21 Ağustos 2019 - 10:32

Olumsuz hava koşulları nedeniyle geniş bir araziyi etkisi altına alan yangın, yaklaşık 500 hektarlık alanı küle döndürdü. Yangın kısmen kontrol altına alınırken, Rektör Budak konuyla alakalı olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Rektör Budak, 80 bine ulaşan çalışan mensuplarıyla bu felaketi durdurmak için hazır olduklarını dile getirdi.
 
BUDAK: “YEŞİLİN KIYMETİNİ BİLİYORUZ”
 
Ege Üniversitesi olarak yeşilliğe ve doğaya değer verdiklerini belirten Budak, yalnızca kendi üniversitesi çalışanlarına faydalı olmak değil, ülkesine ve vatandaşlarına karşı da sorumlu olduklarını söyleyerek, “Bu sorumluluğumuzun farkındayız, bilimsel çalışmalarımızı ülkemizin öncelikleri doğrultusunda, toplumumuzun yararına olacak şekilde sürdürüyoruz. Karabağlar sınırlarında başlayıp hızla yayılan yangında kül olan ağaçlarımız, yok olan doğal hayat yüreğimizi dağladı. Gideni geri getiremeyiz belki ama devletimizin öncülüğünde bu alanların yeniden ağaçlandırılmasını sağlayabiliriz” dedi. Budak konuşmasının devamında yangında yaşamı etkilenen canlılar ve küle dönen ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması ve eski haline dönebilmesi için gönüllü olduklarını dile getirdi.
 
Yaşanan felaketin ardından onarılması gereken yaralar ve bu görev için Ege Üniversitesi ailesinin tüm fertlerinin gönüllü olduğunu dile getiren Rektör Budak, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’yi aradım. Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmede, bakanlığımız öncülüğünde yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu söyledim. Kendileri, bu zor günlerde gençlerin yoğun olduğu bir kurumdan destek mesajı almanın moral verdiğini, yaralarımızı birlikte saracağımızı dile getirdi” dedi. Bölgedeki söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm kamu kurum ve kuruluşları ile İzmirlilerin, devletin öncülüğünde ağaçlandırma seferberliğine gireceğine inandığını belirten Budak, bu seferberlikte Ege Üniversitesi ailesi olarak en önde yer alacaklarının da altını çizdi. Rektör Budak, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
SOSYAL MEDYADA REKTÖR BUDAK’A BÜYÜK DESTEK
 
Egeliler, Rektör Budak’ın ve Ege Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarından yangınla ilgili yapılan paylaşımlara, büyük destek gösterdi. EÜ’nün çeşitli birimlerinden yönetici ve çalışanların yanı sıra öğrenciler de bu felaketin sonuçlarını onarmak için gönüllü olmak istediklerini dile getirdi.

Haber: Seray Açar
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum