İmamoğlu: İmar planları tümüyle yanlıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediyesi’ni ziyaret etti. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile görüşen İmamoğlu, ilçenin sorunlarını dinledi.

İmamoğlu: İmar planları tümüyle yanlıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediyesi’ni ziyaret etti. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile görüşen İmamoğlu, ilçenin sorunlarını dinledi.

İmamoğlu: İmar planları tümüyle yanlıştı
25 Eylül 2019 - 13:22

İBB Başkanı İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde İBB ile hiçbir şekilde iletişim sağlayamadığını belirterek, iletişimsizliği ortadan kaldıracağını vurguladı. İletişim masasının faydalı olacağını şimdiden gözlemlediğini söyleyen İmamoğlu, Esenyurt’un laboratuvar gibi olduğunu dile getirerek, “Burayı çözdüysek, İstanbul’u çözdük demektir. İstanbul adına başarılar diliyorum” dedi.

İmamoğlu, kurmaylarıyla birlikte gerçekleştirdiği Esenyurt Belediye Başkanlığı’nı ziyareti sırasında, Esenyurt’un İstanbul’un en kalabalık ve en fazla göç alan ilçesi olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, Esenyurt’taki çarpık kentleşmeye de dikkat çekti.

“Bu ilçemize, senede 50-60 bin, neredeyse bir Çatalca kadar nüfus ekleniyor” diyen İmamoğlu, Bunun yönetilebilirliğin çok çok üzerinde olduğunun altını çizdi. Bu kadar büyük bir nüfus artışının İstanbul’un canını acıttığını belirten İmamoğlu, “Dur! Diyerek engellemek mümkün değil. Burada bir konut arzı sunuldu. Bu arz, imar planları ile sunuldu. İmar planları tümüyle yanlıştı. Tümüyle sakattı ve tehdit içeriyordu ama ne yazık ki böyle bir yönetim süreci yaşadık. İBB de buna göz yumdu. Ya da başkaları da göz yumdu. Dolayısıyla bu günah, hepimizin günahı oldu, İstanbul’un günahı oldu” ifadelerine yer verdi.

BAŞKANIMIZI DİNLEYECEĞİZ

Esenyurt’taki problemleri, sosyolojik sorunları çözdüğümüzde aslında bunun direkt İstanbul’a yansıyacağını söyleyen İmamoğlu, “İstanbul’daki her 15 kişiden biri Esenyurt’ta yaşıyor. Ben de Esenyurt’un yanı başındaki ilçede yaşıyorum. Esenyurt’un bu şehirleşme yapısını 30 yıla yakındır üzülerek takip ediyorum. İnşallah hep birlikte hem insanları uyandırarak hem yaşam kalitelerini arttırarak, sokaklarında, parklarında, caddelerinde, eğitim kurumlarında arttırarak bunu başaracağız. Başkan’ımızı dinleyeceğiz. İhtiyaçları konuşacağız, tespitlerimizi alacağız, öncelikleri dinleyeceğiz. Sonra oluşturduğumuz usul gereği hem Genel Sekreterimiz hem yardımcıları hem danışmanlarımızla beraber o notlar üzerinden Esenyurt’a ne yapabiliriz hususuyla ilgili bir raporu hem ben alacağım hem de Kemal Deniz Bozkurt Başkanı’ma göndereceğiz. Bunun üzerinden takipçisi olacaklar” dedi.

Bir başka çalışma modeli daha olduğunu söyleyen Başkan İmamoğlu, “Geçenlerde 39 belediye başkanımızla bir araya geldik. Sohbetimizde, parti ayrımı yapmaksızın bölgesel bir çalışma düzeni oluşturma kararı aldık. Örneğin; Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar bir hat oluşturuyor. Bu 3 ilçenin sorunlarının çok entegre olduğunu düşünüyoruz. Bu sorunların, birbirini çok ilgilendiren anlık çözümler gerektirdiğini öngörüyoruz. Bu masalar, 2-3 ayda bir toplanacak. Bunu bir rutine oturtacağız. Bu oluşumları İstanbul’da 10 bölgede yapıyoruz. Bazen takip etmek, yorumlamak, paylaşmak inanın sorunların çözümünde en az yüzde 10 ile 20 arasında etkili. Bunu kendi belediyecilik tecrübemden biliyorum. Çok anlık bir müdahale bile insanların hayatını kolaylaştırıyor” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum