“İstanbul iki üç kat turist çekecek potansiyelde”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Turizm Platformu” tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, İstanbul’un nüfusunun iki üç kat fazla turist çekecek potansiyelde bir şehir olduğunu vurguladı.

“İstanbul iki üç kat turist çekecek potansiyelde”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Turizm Platformu” tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, İstanbul’un nüfusunun iki üç kat fazla turist çekecek potansiyelde bir şehir olduğunu vurguladı.

“İstanbul iki üç kat turist çekecek potansiyelde”
18 Kasım 2019 - 16:29

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında bulunan, “İstanbul Turizm Platformu”nun tanıtım toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. “İstanbul Senin Turizm Geleceğin” başlıklı toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmacı olarak katıldı. Koordinatörlüğünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Tanıtma Genel Müdürü, emekli vali Cumhur Güven Taşbaşı’nın üstlendiği toplantıya yaklaşık 600 kişi katıldı.
Açılış konuşmasını koordinatör Taşbaşı’nın yaptığı toplantıya, TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, İRO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Bornovalı, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, TÜROB Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ile İBB Genel Sekreter Yardımcıları Şengül Altan Arslan ve Mehmet Çakılcıoğlu’da konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca toplantının başında Özcan Biçer, toplantı ile ilgili bir sunumu katılımcılarla paylaştı.
“SÜRECE SİZLERİ DE KATACAĞIZ”
Başkan İmamoğlu konuşmasına, Turizm Platformu benzeri oluşumları farklı sektörler için de kurgulayacaklarını dile getirerek başladı. “Göreceksiniz ileride, birçok hususta yine bir platform oluştuğunu, orada her kesimin kendini bulduğunu, nasıl İBB ile entegre çalışabileceği, hissedebileceği platformlar oluşturacağız” diyen İmamoğlu, bunların bazen, sosyal, ticari ve toplumsal hedeflere dönük olacağını belirtti. Kendilerinin en başta, İstanbul’u, İstanbullularla bir arada ve birlikte yönetecek kadar akıllı olduklarını söylediklerini hatırlatan İmamoğlu, tek başına yönetmenin akıl işi olmadığını belirtti ve “Sizleri sürece katarak, sizlerin deneyimleri, donanım ve birikimiyle beraber onları koordine ederek, yönetme konusundaki kararlılığımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.
"TURİZM, KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR SEKTÖR”
İmamoğlu, İstanbul’un turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, turizmin katma değeri yüksek bir sektör olduğuna dikkat çekti. Turizmin hiçbir sektöre benzemediğini vurgulayan İmamoğlu, vatandaşın ürettiğini ve kendini dünyaya tanıttığını dile getirdi. Bu bakımdan turizmin çok önemli olduğunu bildiren Başkan İmamoğlu, turizmin, bu noktada herkesin kendisine dikkat etmesi gereken bir sektör olduğunu ifade etti. “Şirketi, yatırımcısı, rehberi, çalışanı, şoförü taksicisi, minibüsçüsü aklınıza gelen her kurumun her kişinin kendisine dikkat etmesi gerek bir alan” diyen İmamoğlu, tabiri caizse her birisinin bir temsilci ve her birisinin bu ülke adına simge olarak önünde duran bir kişilik ya da kimlik olduğuna vurgu yaptı. Bu bakımdan, seçim kampanyası boyunca, turizm sektörüne verdikleri önemi belirtmek adına bazı şeyler söylediklerini bildiren İmamoğlu, her sektörün dertlerine kulak veren bir yönetim olacaklarını söylediklerini hatırlatarak, “Dolayısıyla, turizm sektöründeki herkes birine ulaşmak istiyor, biriyle beraber hareket etmek istiyorsa, İstanbul’da onun tek bir adresi var; o da İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Biz, katılımcı bir sistem koordine edeceğiz demiştik. Bir master plan yapacağız demiştik ve bunu ortak akılla yapacağımızı söylemiştik. Bu konuda en üst düzey seviyede moderatörlük görevini yerine getirecek Büyükşehir Belediyesi” dedi.
“2050 VİZYONU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İmamoğlu, her sektörde olduğu gibi turizmde de harekete geçme dönemine girilmesi gerektiğini vurgulayarak, İstanbul ölçeğindeki bir kentin, kendi nüfusunun iki üç katı turist çekmesi gerektiğini dile getirdi. Dünyaya bakıldığında, İstanbul’un gerçekten öncü kent olmasını hak ettiğini, bütün otoritelerin kabul ettiği bilgisini paylaşan İmamoğlu, İstanbul’un birinci olmayı hedeflemesi gerektiğini söyledi. İstanbul’un kıymetini anlamak için haritaya bakmanın yeterli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, 2050 vizyonu için çalıştıklarını, İstanbul Platformu’nun çalışmalarının da İstanbul vizyonunun zaten bir parçası olduğunu kaydetti ve İstanbul’un 2050’ye vardığında dünya çapında hedefler koyması gerektiğine vurgu yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum