"İzmir'i kokudan kurtarın"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in 100 günde yaptığı çalışmaları değerlendiren ve İzmir’in koku, su problemini derinlemesine eleştiren Sürekli, “Ayakları yere basan İzmir için ihtiyaç olan her şeyi yapacağız. Her zaman İzmirlilerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

"İzmir'i kokudan kurtarın"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in 100 günde yaptığı çalışmaları değerlendiren ve İzmir’in koku, su problemini derinlemesine eleştiren Sürekli, “Ayakları yere basan İzmir için ihtiyaç olan her şeyi yapacağız. Her zaman İzmirlilerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

17 Temmuz 2019 - 14:22

Berna VATANSEVER / ÖZEL HABER - Mazeretini bildirerek ve özür dileyerek sözlerine başlayan Sürekli, “27 yıldır siyasetçiyim ve medya ile iletişim halinde olan birisiyim. Üç aydır çok yoğunuz, sizlerle sık sık görüşemedik. Sistemi oturtalım, eksikliklerimizi giderelim istedik ve bir basın toplantısıyla başlıyoruz. Bundan sonra sık sık sizinle birlikte olacağız. Tabi planlamaya göre devam edeceğiz. Dün, 15 Temmuz’un yıl dönümüydü. O gece milletimizin yazdığı destanın kahramanları anmak, milli birlik ve demokrasi günü etkinlikleri çerçevesinde alanda kenetlenmek üzere bir aradaydık. 15 Temmuz bir milattır. Yakın tarihimize baktığımızda bir ilk gerçekleşmiştir. Yüzlerce insanımız şehit oldu. Binlercemiz gazilik onurunu yaşadı. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Bu direniş aynı zamanda bir direnişinde başlangıcı oldu. Tüm dünya Türk milletine diz çöktüremediğini bir kez daha görmüştür. Milletimiz her 15 Temmuz da bu nöbetleri tutmaya devam ettikçe sırtımız yere gelmeyecektir” şeklinde konuştu.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, toplantının devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını, söylemlerini ve eylemlerini değerlendirdi.
Biz bugün bu süreci burada başlatıyoruz diyen Sürekli, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmir denilince vurguladığı iki konuya dikkat çekmek istiyorum. Su ve kokuyu anlatın diyor. Suyu İzmir e biz getirdik deniliyor ne denli doğru bir tespit bilemiyorum. Yıl 2007 Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kuraklık geçirdik. O dönemde İzmir’in suyunun yetersiz olduğu tartışılıyor. O dönem devlet su işleri yeni bir baraj yapmaya karar veriyor. Baraj yapıldıktan sonra İzmir’in kuzeydeki su kaynaklarını takviye etmek ve sağlıklı suyu içirmek için. Diğer barajlar su ihtiyacını karşılıyordu. Yeni baraj bittikten sonra ak yazı ve göksu kuyularından su sağlıklı hale getiriliyordu. 2010 ve 2015 yılları arasında içtiğimiz suyun sağlıklı hale getirilmesi uğraşıldı. Pes çalışmaları yapıldı. İzmirliler içiniz rahat olsun artık su sıkıntısı yaşanmayacak,  Sayın Cumhurbaşkanımızın tescilli su sorunumuz kapatılmıştır. Biz şehrimizin bu şekilde anılmasını istemiyoruz” dedi.
TRAFİK ÇİLESİ YAŞANIYOR
İzmir’de koku problemi olduğunu söyleyen Sürekli, “Kışın aşırı yağmur yağdığında su ve kanalizasyon aynı yerde olma sebebiyle kokuyor. Yine büyük kanal projesinin, 4.projesinin yapılmamasıyla ilgili problem vardır. Lütfen İzmir’i koku sorunundan kurtarın sayın belediye başkanı. Yaz mevsimin 2 ayında alt yapı sorunları nedeniyle koku kabusunu merkezde trafik çilesini yaşamaya devam ediyor. 100 gün oldu hiçbir şey duymadık. 100 gün 100 bin gün gibi geçti diye bir söylenim duyduk” diye konuştu.
Bizim için esas olan İzmir’in çıkarıdır diyen Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün diyor ki “100 gün, bin 100 gün gibi geçti” peki zaman ve üretim ne kadar tutarlı, ona bakmak gerekir. Kendisini Seferihisar döneminde de olduğu gibi oturduğu büyükşehir koltuğunda izliyoruz. Seferihisar’da ki başkanlığının büyüyen dalgasını görüyoruz. 10 yıl böyle geçti. İzmir’in tüm reklam alanlarında aşk tarifi okuduk. Elbette bizlerde yaşadığımız şehre aşığız. Çok geçmeden baktık ki milletimiz için en mahşer ve önemli olan aile birliğini sarsacak hamleler geldi. Bu bağlamda meclisteki komisyonun adının değişmesi şiddetle reddediyoruz
Bir başkanın uyaracağı yer İzmir’in meselesi haline geldi. Arkadaşlar adı köşk saray olsun fark etmez. Bu güne kadar hiç bir belediye başkanının bu gibi konutlarda oturmadığı yaşamadığı bilinir. Sayın Soyer her şeyden önce kendi kendini çürütmüştür. İzmir’i amfi tiyatroya benzetiyoruz. Sahneye en yakın koltuğa yani en öne kendi oturmuştur. Belediye başkanının asli görev ve sorumlulukları vardır. Aşk, bisiklet, şato, kültür park, üretici pazarları derken 100 günü geride bırakmıştır. Bir ışıkta göremiyoruz. Pis kokunun altında nefes almaya çalışıyoruz. Yarım kalan yatırımların eksikleri tamamlamak varken böyle showlarla 100 günü tamamladığını söylemek zorundayız. Yine Alsancak garının orda aynı kronik sorunla var. Sonuç gördünüz mü? Bunları duymak istiyoruz.”
“BELKİ DE PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ”
“Biz Soyer’in yoğurt yiyişini biliyorduk reklamla şişirilmiş olduğunu biliyorduk” diyen Sürekli, olumlu icraatlar da olduğunu söyleyerek Soyer’in suya yaptığı %3’lük indirimi eleştirdi.
Suya yapılan indirimin %10 değil, %3 tür olduğunu söyleyen Sürekli, “Atık su bedeli var, atık bedeli var, bertaraf bedeli var. Diğer kalemlerde bir indirim yok matematik hesabı yaptığımızda %3 oluyor. Şunu da ifade edeyim bunu yıllarca biz söyledik, ”İzmirli en pahalı suyu içiyor” dedik. Evet ulaşımda indirim yapıldı. 1994 İzmir muhtarımız mesai saatleri içinde ulaşımı ücretsiz olarak kullanacaktır. Diğer düzenleme sabah saatlerinde ve akşam saatlerindeki düzenlemedir. Akşam ki önergemiz kabul edilmedi. Önergemiz dikkate alınsaydı daha faydalı olurdu. Bunu da takdir ediyoruz ama yetersiz olarak görüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum