İzmirli gönüllüler el ele verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik seferberliği yarın başlıyor. İzmirliler çiçek gibi bir il için el ele verecek. Mahalle temizlikleri, 11 ilçede 3 Ağustos saat 09.30’da başlayacak.

İzmirli gönüllüler el ele verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik seferberliği yarın başlıyor. İzmirliler çiçek gibi bir il için el ele verecek. Mahalle temizlikleri, 11 ilçede 3 Ağustos saat 09.30’da başlayacak.

İzmirli gönüllüler el ele verecek
02 Ağustos 2019 - 15:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydanların ve sokakların temizliği için kolları sıvadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyeler,  sivil toplum örgütleri, gönüllüler ve İzmirliler 3 Ağustos 2019’dan itibaren her hafta cumartesi günü “Çiçek Gibi Bir İzmir” için el ele verecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 50 temizlik aracı ve 200’e yakın personeli ile desteklenecek temizlik seferberliği,  3 Ağustos 2019 tarihinde Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nden başlayacak.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
 İzmir evimiz diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in sokakları evimizin koridoru. İzmir’in parkları evimizin balkonu. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak, kentimizi de temiz tutacağız. Temizliğe herkes katılsın istiyoruz. Dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğu iddiasını taşıyorsanız temiz olmak zorundasınız. Yere izmarit atmamalı, çöpleri ayrıştırmalıyız. Amacımız sadece mıntıka temizliği yapmak, çöp toplamak değil; bu kültürü, farkındalığı kentimizde oluşturmak. Belediye çalışanları, gönüllüler, çocuklar,  kadınlar,  sivil toplum kuruluşları 3 Ağustos’tan itibaren her cumartesi İzmir’in sokaklarında olacak ve şehrimizi daha temiz yapmak için birlikte çalışacağız”  diyerek İzmirlilere seslendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı uygulama her hafta farklı bir mahallede gerçekleşecek. Süpürme personellerine, vakumlu yol süpürme, basınçlı yol yıkama, afiş sökme araçları eşlik edecek. İzmirlilerin gönüllü olarak gerçekleştireceği bu uygulamada yol ve kaldırımlar temizlendikten sonra yollar yıkanacak, çöpler toplanacak. Her hafta cumartesi günü ilçenin bir başka mahallesinde proje tekrarlanacak. Hem İzmir’e hem de İzmirlilere değer katacak bu uygulama sosyal medya hesaplarından geniş kampanyalarla duyurulacak. Sadece karada değil deniz de de sürdürülecek çalışmada, İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı sualtı dalgıç ekipleri de Cumhuriyet Meydanı’nda deniz dibinde temizlik çalışması yapacak. Deniz süpürgeleri ve kıyıdan çöp toplama ekipleri de temiz bir Körfez için yaptıkları rutin temizliği tekrarlayacak.
Haber: Gülşah Zencir

YORUMLAR

  • 0 Yorum