Karabağlar’dan “Bozkırın Tezenesi”ne anma konseri

Karabağlar Belediyesi sanata ve sanatçıya verdiği önemle gündeme gelmeye devam ediyor. Belediye bu defa “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ı özel bir konserle andı.

Karabağlar’dan “Bozkırın Tezenesi”ne anma konseri

Karabağlar Belediyesi sanata ve sanatçıya verdiği önemle gündeme gelmeye devam ediyor. Belediye bu defa “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ı özel bir konserle andı.

Karabağlar’dan “Bozkırın Tezenesi”ne anma konseri
28 Eylül 2019 - 18:05

Ölümünün 7’nci yıldönümünde Neşet Ertaş özel bir konser eşliğinde Karabağlar Belediyesi’nin organizasyonuyla anıldı. Konsere,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Selvitopu, “Neşet Ertaş Karabağlar'ın bağrında yaşamaya devam edecektir. Anadolu Bozkırı'nın Tezenesi'nin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
“ANADOLU BOZKIRI’NIN TÜRKİYE’DEKİ HAYKIRIŞI”
Bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden İsmail Altunsaray’ın sahne performansında, Büyük Usta’nın unutulmaz türküleriyle geçmişi anımsatan duygu dolu bir etkinlik gerçekleşti. Uzundere Rekreasyon Alanı Murat Çobanoğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen konserin öncesinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşma yaparak, Karabağlı vatandaşlara seslendi. Başkan Selvitopu, sanatçıların yaşadıkları dönemin aynası olduklarına dikkat çekti ve Neşet Ertaş’tan için, “Anadolu Bozkırı’nın Türkiye’deki haykırışı” tanımlaması yaptı.
“SANATÇILAR YAŞADIKLARI DÖNEMİN AYNASIDIR”
Başkan Selvitopu, konuşmasının devamında Usta Ses Neşet Ertaş’ın en önemli özelliğinin “insanı sevmek” olduğunu hatırlattı. Neşet Ertaş’ın, türkülerinde acıyı, sevgiyi, insanlığı, hoşgörüyü hissettiren bir sanatçı olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, sanatçıların, yaşadıkları dönemin, sürecin birer aynası olduklarını ifade etti. Sanatçıların, o günlerde neler yaşandıysa, bunları heykelleriyle, resimleriyle, türküleriyle, melodileriyle geleceğe aktardıklarını vurgulayan Selvitopu, Neşet Ertaş’ın da bunu en iyi ifade eden sanatçılardan birisi olduğuna değindi. Neşet Ertaş Karabağlar'ın bağrında yaşamaya devam edeceğinin altını önemle çizen Başkan Selvitopu, “Anadolu Bozkırı'nın Tezenesi'nin önünde saygıyla eğiliyorum” şeklinde cümlelerini tamamladı.
Başkan Selvitopu’nun konuşması sonrası başlayan konserde, İsmail Altunsaray dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Büyük Usta Ertaş’ın kulaklara kazınmış parçalarını seslendiren Altunsaray, katılımcılardan tam not aldı. Seyircilerin de eşlik etmesiyle, Altunsaray, “Kendim Ettim Kendim Buldum”, “Neredesin Sen?”, “Zahidem” gibi, Ertaş’ın unutulmaz parçalarını seslendirdi. Başkan Selvitopu ve Altunsaray sahnede “Yalan Dünya”yı birlikte söyleyerek, harika bir düet gerçekleştirdiler.
Neşet Ertaş’ın anıldığı unutulmaz konser sonrası, Başkan Selvitopu, Karabağlar’da çıkan ve büyük bir alanı etkisi altına alan yangına dikkat çekmek için Altunsaray’a ağaç dikim belgesi takdim etti. Selvitopu, “Büyük bir yangın atlattık. O yangının yaralarını hep birlikte saracağız” diye konuştu.
 
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum