“Kırmızıda Dur” Diyen Altı Bin çocuk hedefleniyor

60. yılında GSK Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte hedefi çocukların bedensel söz hakkı başta olmak üzere tüm hakları konusunda bilinçlendirilmesi olan “Kırmızıda Dur De!” projesine başladı.

“Kırmızıda Dur” Diyen Altı Bin çocuk hedefleniyor

60. yılında GSK Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte hedefi çocukların bedensel söz hakkı başta olmak üzere tüm hakları konusunda bilinçlendirilmesi olan “Kırmızıda Dur De!” projesine başladı.

“Kırmızıda Dur” Diyen Altı Bin çocuk hedefleniyor
26 Ağustos 2019 - 18:32

Yıl sonuna kadar altı bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen proje, şu anda İzmir’de bin 113’ü olmak üzere, Bursa ve İstanbul illerinde dört binin üzerinde çocuğa yetişerek, her geçen gün GSK Türkiye’nin desteği ve çalışanlarının katılımı ile ülke çapında yaygınlaşıyor. Proje kapsamında 2021 yılına kadar 40 bin çocuğa ulaşılmayı hedefleniyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı ve GSK Türkiye ile işbirliği içinde başlatılan “Kırmızıda Dur De!” projesi kapsamında, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında İzmir’de 20 gönüllü ile verilen eğitimlerde, 1113 çocuğa ‘özel alanlarının’ ihlal edilmesi durumunda kendilerini koruyabilmeleri ve harekete geçmeleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Belirlenen okullarda 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile proje etkinliklerini gerçekleştiren eğitimci kişiler, konunun uzmanlarından aldıkları başlangıç eğitimlerine tabii tutuldu.
Toplam 70 Toplum Gönüllüsü genç ve GSK çalışanlarından oluşan 35 kişilik gönüllü ekibin görev aldığı Bursa ve İstanbul’da da eğitimler başarıyla verildi ve şu ana kadar eğitimler sonucunda dört binin üzerinde çocuğa ulaşıldı. Verilen eğitim ve uygulamalarda çocuklara, çocukların kendisi ve bir başkasının sınırlarının olduğunu fark etmesi ve bu sınırların ihlali durumunda çocukların doğru yerde ve zamanda, doğru kişiye, doğru şekilde bu ihlali dile getirebilmesi yönünde bilgilendirilmesi hedeflenen konular aktarıldı.
“OKULLARIN AÇILMASIYLA EĞİTİMLER DEVAM EDECEK”
GSK Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Lideri Selcen Çökdü yaptığı açıklamada okulların açılmasıyla eğitime devam edileceğini açıklayarak, TOG ile 2013 yılından bu yana başarılı projelere imza attıklarını belirtti. TOG ile işbirliği içinde bugüne kadar binlerce gence sağlık okuryazarlığı konusunda farkındalık kazandırmak için çalıştıklarını vurgulayan Çökdü, bu proje ile şu anda da çocuk hakları için bir araya geldiklerine dikkat çekti. Çökdü konuyla alakalı olarak, “GSK çalışanları sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alıyorlar. ‘Kırmızıda  Dur De!’ projesi, GSK çalışanları ve TOG gönüllüsü gençlerin önerileriyle gelişmiştir” diyerek GSK çalışanlarına ve TOG gönüllülerinin emeğine ve hassasiyetine atıfta bulundu.
2013 YILINDAN BERİ GSK TÜRKİYE VE TOG FARKINDALIK KONUSUNDA BERABER
Proje kapsamında önemli adımlar atılmasına destekte bulunan TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü yaptığı konuşmasında, altı yıl önce gençlerin sağlık okuryazarlığı projelerini desteklemek amacıyla yola çıkan GSK Türkiye’nin, 2019 yılı itibariyle çocuk hakları konusuna odaklanan “Kırmızıda Dur De!” projesini desteklemeye başladığını ifade ederek, “Projeyle çocuğun kendisinin ve başkalarının sınırları olduğunu fark etmesini hedefliyoruz. GSK Türkiye ile uzun yıllardır devam eden iş birliğimizin sinerjisi ve Toplum Gönüllüsü gençlerin katkılarıyla, çocukları hakları konusunda bilinçlendirmek üzere çalışacağız” dedi.  “Kırmızıda Dur De!” projesinin Toplum Gönüllüsü gençlerin toplumsal duyarlılık ve sorunlar karşısında sorumluluk almaları farkındalığıyla yola çıkıldığı bir proje olduğunun altını çizen Çitilgülü, “GSK çalışanlarının da bu alana destek vermek istemesi sayesinde projeyi büyütebildik.” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum