"Kızılay herkese eşit davranıyor"

Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ile bir röportaj gerçekleştirdik. Şanlı, Kızılay'a bağlı yapılan yardımlardan bahsederek, "Kızılay size aileniz kadar yakın" dedi.

"Kızılay herkese eşit davranıyor"

Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ile bir röportaj gerçekleştirdik. Şanlı, Kızılay'a bağlı yapılan yardımlardan bahsederek, "Kızılay size aileniz kadar yakın" dedi.

30 Eylül 2019 - 13:58

Kendinizden bahseder misiniz?
Ben Ömür Şanlı, Kızılay Konak Şube Başkanıyım. Atanalı aşağı yukarı bir ay oldu. Yunanistan’da doğdum ve ilkokulu Yunanistan’da okudum. Daha sonra Türkiye’ye gelerek ortaokul, lise ve üniversite öğrenimimi tamamladım. Türkiye’ye yerleştim.
Neler yapıyorsunuz?
Kordon İş Adamları Dernek Başkanlığını 12 senedir yapmaktayım. Bir dönem önce AK Parti belediye meclis üyeliği ve grup başkanlığı yaptım. 1 ay önce de Kızılay’a atandım.
Kızılay’a başladığınızdan bu yana neler gerçekleştirdiniz?
Binlerce aileye ve öğrenciye gıda yardımı, kırtasiye yardımı yaptık. Engelli kardeşlerimize, engelli yatakları ve sandalyeleri temin ettik. Küçük bir kardeşimiz geldi 10 numara gözlük kullanıyor, ailesinin maddi durumu olmadığı için bize başvurdu ve onun gözlüklerini yaptırdık. İşitme engellilere, işitme cihazları veriyoruz.
Kızılay’ı herkes kan bağış merkezi sanıyor ama öyle değil. Kızılay sizlere bir aile kadar yakın. Sadece kan birimi değil, beyaz eşya, ev eşyası yardımı yapılıyor. Burs veriliyor, gıda yardımı yapılıyor… Engellilere yardım yapılacağı zaman raporlarını getiriyorlar biz de gerekli konularda yardımcı oluyoruz. Geçenlerde İzmir’deki ilkokullara kırtasiye yardımı yaptık.
Giyim bağış kutularından bahseder misiniz?
Giyim bağış kutularımızdan gelen gelirler ile yardımlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Toplumumuz giyim kutularını tam olarak anlayamamış durumda. Giysi değil sadece perde, masa örtüsü, havlu gibi çöpe atacağınız ne varsa yırtık, eskimiş tüm eşyalarınızı kutuya atabilirsiniz. Yaklaşık 300 kişinin çalıştığı ayrıştırma tesisimiz var düzgün olan eşyalar ilaçlanıyor ayrılıyor, yıkanıp ütüleniyor ve tekrar dar gelirli ailelere teslim ediliyor. Çöpe atılacak düzeyde sökülmüş, yıpranmış olan eşyalar ise iplik fabrikalarına gönderiliyor ve kilo başına Kızılay’a gelir olarak yansıyor. O gelirlerle yardımlarımızı yapıyoruz. Toplumumuzun bu konuda biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor. Sizlerin de aracılığı ile bunu yaymak istiyoruz. Eşyalarınızı seçerek kutulara atmayın, ne varsa atın. Hem doğa mutlu olsun, hem de dar gelirli aileler mutlu olsun…
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Kızılay herkese eşit mesafede davranıyor. Bir projeniz varsa gelip bize anlatabilirsiniz, biz de projeyi değerlendirip hayata geçirebiliriz. Kızılay bilincini aşılamak için gençlere taahhütname imzalatıyoruz bunu bu yıl ilk defa başlattık. Öğrenciler kendilerinin belirlediği bir hafta boyunca gelip bizimle gönüllü olarak çalışacak. Maneviyat hissinin artmasını amaçladık. Öğrencilerin kurumun diğer yönlerini de görmelerini istiyoruz… Belki de ilerde burs verdiğimiz öğrenci, burs veren kişi olabilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum