Örnek bir çalışmaya imza atacaklar

Bornova Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçede 2020 yılına kadar doğalgazsız mahalle kalmayacağını bildirdi.

Örnek bir çalışmaya imza atacaklar

Bornova Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçede 2020 yılına kadar doğalgazsız mahalle kalmayacağını bildirdi.

Örnek bir çalışmaya imza atacaklar
04 Temmuz 2019 - 15:34

Geçtiğimiz günlerde İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ile görüşen Başkan Dr. İduğ, belirledikleri çalışma programını anlattı. Proje iki aşamadan oluşuyor ve ilk etapta 2019 yılının sonuna kadar 6 mahalleye doğalgaz bağlantısı yapılacak ayrıca abonelik alan ancak bağlatmayanlara da katkı sağlanacak. Planlanan çalışmaların bütçesi belediye tarafından karşılanacak. Yetik, Başkan Dr. İduğ’un önerdiği projede sadece Bornova’nın değil İzmir geneli için çok yararlı olacağını ifade ederek, uygulanmak istenen protokole keyifle imza atacaklarını belirtti.
 
PROJE İKİ AŞAMADAN OLUŞUYOR
İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ile görüşen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, doğalgazın vatandaşların rahatlığı için oldukça önemli olduğunu belirterek, iki kurumun birlikte hareket etmesinin daha faydalı olacağını vurguladı. Engellerin ortadan kaldırılması için hızla çalışmalara devam edeceklerini aktaran Başkan Dr. İduğ, “Projemiz iki aşamadan oluşacak. 2019 yılı sonuna kadar 5 ya da 6 mahallemizin doğal gaz bağlantısı tamamlanacak. 2020 yılında projeye daha da hız kazandıracağız. Bornova’da doğalgazı olmayan mahalle kalmayacak. Doğalgaz aboneliği alan fakat bağlatmayanları da düşündük. Vatandaşlarımıza katkıda bulunacağız. İzmir’de 350 bin abone gazını bağlatmamış. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra halkın memnun olması için yolların hızlı bir şekilde tamir edilmesi gerekiypr. Bu konu için İzmirgaz ile bir protokol imzalayacağız. Biz yolları yapacağız, İzmirgaz da bütçesini karşılayacak. Projemizin diğer kurumlara yansımasını da istiyorum. Çünkü TEDAŞ, Gediz Elektrik, Telekom, İZSU gibi kurumların yaptığı çalışmalar sonrasında da benzeri sorunlar ortaya çıkıyor. Bir koordinasyon kurulu oluşturarak Bornova Belediyesi ile bu kurumlar arasındaki bağı güçlendiren ve sorunları hızla çözebilen bir yapı oluşturuyoruz. Bu projenin İzmir’in geneline yansıması gerekiyor.”
 
İZMİR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR MODEL
İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ise projenin sadece Bornova için değil İzmir geneli için faydalı olacağını aktararak, “Böyle bir çalışma önerilmesinden çok memnun olduk. Biz girdiğimiz yerde doğalgaz çalışmamızı yapıp çıkmak istiyoruz. Parça parça iş yapmak istemiyoruz. Bu sebeple önerilen çalışma modelini destekliyoruz. Ortak çalışma teklifi için teşekkür ediyorum, hazırlanan projeye keyifle imza atacağız” dedi.

Haber: Görkem Boran

YORUMLAR

  • 0 Yorum