Ortadoğu ve Batıasya’dan belediye başkanları İzmir’de

Ortadoğu ve Batıasya’dan 15 belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlandı. Belediye başkanları, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu toplasını için İzmir’e geldiler.

Ortadoğu ve Batıasya’dan belediye başkanları İzmir’de

Ortadoğu ve Batıasya’dan 15 belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlandı. Belediye başkanları, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu toplasını için İzmir’e geldiler.

Ortadoğu ve Batıasya’dan belediye başkanları İzmir’de
06 Aralık 2019 - 16:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın(UCLG-MEWA)Yönetim Kurulu toplantısında 2019 yılı belediye başkanları tarafından değerlendirildi.  2020-2022 UCLG- MEWA stratejik planı onaya sunulduğu toplantıda, yeni yol haritası belirlenerek, sürdürülebilir kalkınma hedefleri tartışıldı.
 
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel yönetimler olarak tüm kamusal hizmetlerde, bilgiyi en doğru şekilde üretme ve paylaşma görevlerine dikkat çekti. yönetici oldukları şehirlerin her birinin, yüzlerce hatta binlerce yıllık bir tarihsel sürecin sonunda bugüne geldiğinin altını çizen Başkan Soyer, bu köklü geçmişin, kültürü, sosyal yaşamı, ilişkileri, davranış biçimlerini beslediğini, şekillendirdiğini ve bu yönleriyle her bir şehrin kimliğini oluşturduğunu aktardı. “İşte bu nedenle kültür odaklı bir yerel yönetim anlayışı, aslında kendi toplumsal belleğimize sahip çıkmak demek” diyen Başkan Soyer, bu kültürün özünde ise, tüm çeşitliliğiyle birlikte, bir arada yaşama iradesinin olduğunu paylaştı.
MOHAMED SAADİE
Amaçlarının eşitsizliği ortadan kaldırmak olduğunu önemle belirten Dannieh Belediyeler Birliği ve UCLG-MEWA Başkanı Mohamed Saadie ise, bütün ilgili taraflarla işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını ve iklimden kültüre tüm bu konularla ilgili olduklarını dikkatle vurguladı. UCLG komitelerinin kendilerine bilgi ve deneyim sağladığına açıklık getiren Saadie, bu birleşimlerde şeffaf destekleyici bir yaklaşımın olacağına dikkat çekerek, “Dayanışmayı da arttırmak için çabalayacağız. Burası bizim gezegenimiz, bizim geleceğimiz, dayanışma içinde çalışalım ki dünyamızı kurtaralım” diye konuştu.
MEHMET DUMAN
“Durban Siyasi Bildirgesi”nin öncülüğünde yerel yönetimlerin etkilerini arttırmak için tüm kentlerin ve bölgelerin dönüştürücü gücünün önemine vurgu yapan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, kendilerinin de zorlu bir coğrafyanın, henüz tam manasıyla fırsata çevrilmemiş potansiyelini açığa çıkararak yerelde bir dönüşüm hareketi başlatabileceklerini bildirdi.
UCLG-MEWA
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) dokuz alt teşkilatlarından biri olan UCLG-MEWA, yerel yönetimler arasında iş birliklerinin kurulmasını sağlamayı, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını korumayı ve uluslararası deneyimleri paylaşmayı hedefleyen bir kuruluştur. Teşkilat Ocak 2004’ten bu yana faaliyet göstermektedir. Genel Merkezi Berselona’dadır.   
DURBAN SİYASİ BİLDİRGESİ
Yoksulluk ve eşitsizlik gibi küresel problemlerle yerel bağlantılar üzerinden mücadele edebilmek amacıyla çizilen yol haritası olan Durban Siyasi Bildirgesi, Kasım 2019 Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler toplantısında kararlaştırılmıştır.

 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum