Seyirciler mest oldu

İzmirliler 88. İzmir Enternasyonal Fuarı sayesinde eğlenceye doydu. Fuarda gerçekleşen etkinlikler dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Seyirciler mest oldu

İzmirliler 88. İzmir Enternasyonal Fuarı sayesinde eğlenceye doydu. Fuarda gerçekleşen etkinlikler dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Seyirciler mest oldu
13 Eylül 2019 - 17:20

 “Tiyatro’da fuardayız” sloganı ile yola çıkan programın hedefi izleyicilerine unutulmaz bir misyon sağlamaktı. Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerine adeta veda gecesi düzenleyen “Vee Perde” isimli oyun seyircileri geçmişin esintisine götürdü.
 
“Vee Perde” isimli oyunun başrollerini İlyas İlbey ve Yasemin Yalçın paylaştı. Oyunun konusu ise ikilinin televizyonda yıllar boyu süren sahne atışmalarıydı. Geçmişin günümüze uyarlanması sonucu sahne alan oyun, popüler kültürü de ele alıyordu. Duayen oyuncuların sahne performansı büyük beğeni topladı.
 
TÜM OYUNLARIMIZI KAPALI GİŞE OYNADIK
 
İzmir’in her zaman sanatı seven bir şehir olduğunu usta oyuncu söyleyen İlyas Yalçın, "Fuarda Kenter Tiyatrosu ile birlikte bir ay aralıksız oyun oynadık. İzmir tiyatroya gerekli özeni gösterir. İzmir seyircisinin her zaman bir kalitesi vardır. İzmir Fuarı da Türk tiyatro ve sanatına çok şey kattı. Fuarda daha çok eğlence sektörü ön plana çıksa da ben Müşfik Kenter, Orhan Veli, Yıldırım Gürses, Pekcan Koşer ve Erol Günaydın ile bu salona 50’den fazla kez girdiğimi bilirim. Tüm oyunlarımızı kapalı gişe oynadık. Bu fuar bizim için çok değerlidir” ifadelerine yer verdi.
 
İzmir’e fuarın çok yakıştığını da vurgulayan Yalçın, “Fuar çok canlıydı ve bol bol kültür sanat aktivitelerine yer verilmişti. Ülkemizin her bir şehrinden ayrı ayrı geliyorlardı buraya. Biz de buraya geldiğimiz zaman bir ay boyunca İzmir’e yerleşir, buradan çıkmazdık. Fuar bizim evimiz olurdu. Güzel zamanlardı, güzel günlerini gördük. Yaklaşık 40 senedir sahnedeyim ve kariyerimin en keyifli mekanlarından biri bu fuar olmuştur. İzmir’e fuar çok yakışıyor. İzmir bizim her zaman kalemizdi. Umuyoruz ki o günleri unutmadan fuar ruhunu gelecek nesillere aktarabiliriz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum