Sındır’dan sert eleştiri!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Narlıdere’de bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi kampüsünün, depreme dayanıksız olması sebebiyle boşaltılarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınma kararını eleştirdi.

Sındır’dan sert eleştiri!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Narlıdere’de bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi kampüsünün, depreme dayanıksız olması sebebiyle boşaltılarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınma kararını eleştirdi.

Sındır’dan sert eleştiri!
25 Temmuz 2019 - 13:02

Akıllarda şüphe kaldığını belirten CHP’li Sındır, “9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye’nin ilk güzel sanatlar fakültesidir. 45 yılda 6 bin mezun verdi. Güzel Sanatlar Fakültesinin Narlıdere'deki kampüsünün, Mühendislik Fakültesi görevlilerinin denetiminde depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiği rapor neden kamuoyuyla, fakülte mensuplarıyla ve öğrencilerle paylaşılmıyor? Türk Mühendis ve Mimar Odalarının, STK’ların kendilerince depreme dayanaklılık testi yapılması talebine müsaade edilmiyor. Bu durum akıllarda şüphe uyandırıyor. Aynı yüklenici firma tarafından yapılan Dokuz Eylül Tıp Fakültesi binası risk taşımazken neden diğer binaların risk taşıdığı kamuoyuna yönetimin açıklaması gerekiyor. Ülkemizin ilk güzel sanatlar fakültesi olma özelliğini taşıyan bina için İzmir Büyükşehir Belediyemiz de devreye girdi. Depreme dayanıksızlık durumu söz konusu ise güçlendirme çalışmasına katkı sunacağını belirtti” diye konuştu.
Konuyla ilgili CHP’li Sındır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:
“Güzel Sanatlar Fakültesinin depreme dayanıksız olduğunu gösteren rapor neden kamuoyu ile paylaşılmıyor?
TMMOB ve STK’ların depreme dayanaklılık testi yapılması talebine neden müsaade edilmiyor? Akademisyenler hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde görevlerinden neden alındılar?”
Sındır, fakülte akademisyenlerinin görevinden uzaklaştırılmasını sert bir dille eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öğrencilerinin anayasal hakkı olan eğitim hakkını her türlü zorbalığa rağmen savunan akademisyenlerden bazıları üniversite yönetimi tarafından görevinden alınmışlardır. Yönetim ‘görülen lüzum’ üzerine şeklinde bir açıklama yaprak bu karara imza atmıştır. Peki; Akademisyenlerin görevlerinden alınma gerekçesi nedir? 5 akademisyenin hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınması hukuki dayanaktan yoksundur. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin akademisyenlerinin ve öğrencilerinin verdiği onurlu mücadelede yanlarındayız. Sesleri olacağız ve bu sürecin zaferle sonuçlanması için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.
Üniversite yönetimine seslenen Sındır, “Yeni bina, rektörlük binası olarak tasarlandı. Rektörlük kendisi için yapılan binaya geçmemekte ısrar ediyor, bu da yetmezmiş gibi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni uygulamalı eğitim faaliyetlerine hiç uygun olmayan yeni binaya zorla taşımak istiyor. Akademisyenlerin ve öğrencilerin sesine kulak verin onların derdi konforlu binalar değil, onların derdi eğitim meselesi. Tınaztepe’deki alanın öğrencilere uygun eğitim koşulları sağlamadığını hep bir ağızdan dile getiriyorlar” dedi.
Haber: Görkem Boran

YORUMLAR

  • 0 Yorum