“Türkiye’de demokrasiye yeniden geçilecek”

Konak Belediyesi, Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

“Türkiye’de demokrasiye yeniden geçilecek”

Konak Belediyesi, Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

“Türkiye’de demokrasiye yeniden geçilecek”
25 Temmuz 2019 - 12:56

Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği katkılarıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembollerinden biri olduğunu belirtti.
 
24 Temmuz’un hem Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı hem de basın bayramının kutlandığı önemli bir tarih olduğuna dikkat çekten Başkan Batur, “Türkiye’de özgürlükler ve demokrasiyle ilgili büyük sıkıntılar var. 134 gazetecinin hapiste olduğu bir süreçte basın özgürlüğünden bahsetmek ve basın bayramını kutlamak çok zor. Türkiye’de demokrasiye yeniden geçilecek. Adalet ve hukuk yeniden tecelli edecek. Özellikle İstanbul zaferi hepimiz için önemli; hepimize geleceğe dair bir umut aşıladı ve her şey güzel oldu. Bundan sonra da her şey çok güzel olacak. Özgür bir basın, demokrasinin geldiği bir Türkiye, hak, hukuk ve adaletin tecelli ettiği bir ülke, en büyük özlemimiz” dedi.
 
“ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BİZİM KARAKTERİMİZDİR”
 
Lozan Barış Antlaşması, haklılığımızın kabulü olduğunu söyleyen Başkan Batur, “Türk istiklal ve hâkimiyetinin tanınması bakımından, çok önemli bir siyasi zaferdir. Vatanlarını koruyan kahramanlarımızın tarihe altın harflerle yazdığı bir başarıdır. Güçlü devletlere karşı sadece savaşta değil, masada da barışın yeniden tecelli etmesi için sergilediğimiz güçlü direnişin ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembollerinden biridir. Çünkü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi, özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir” diye konuştu.
 
Kahramanlarımızı minnet ve saygıyla andığını söyleyen Başkan Batur, sözlerine şöyle devam etti: “Altını çizerek söylemek istiyorum ki, Atatürk’ün isteği üzerine, 1923 ile 1950 yılları arasında “barış bayramı” olarak kutlanmıştır. Bugün, Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımızı tüm dünyaya kabul ettiren kahramanlarımızı bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. İşgalin külleri arasından barışa yürüyen tüm kahramanlarımıza minnettarız… Bıraktıkları vatan toprağı, gözümüz gibi baktığımız emanetimizdir. Bu anlamlı günde konuşmamı sonlandırırken, sizlere şöyle seslenmeyi kendime borç biliyorum: Lozan Barış Bayramı’mız kutlu olsun.”
 
Düzenlenen etkinliğe, CHP 22. dönem milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Haber: Gülşah Zencir

YORUMLAR

  • 0 Yorum